Εκδήλωση κατά του πολέμου στη Συρία με ομιλητή το Βούτση

Εκδήλωση κατά του πολέμου στη Συρία με ομιλητή το Βούτση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας διοργανώνει συζήτηση με θέμα: Για ένα νέο αντιπολεμικό κίνημα: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το προσφυγικό ζήτημα

Ποια είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ύστερα από 5 χρόνια εμφυλίου πολέμου στη Συρία; Γιατί το καθεστώς Άσαντ άντεξε, εν αντιθέσει με αυτά των Μουμπάρακ, Μπεν Άλι, Καντάφι; Ποιος ο ρόλος του σιιτικού τόξου (Ιράν-Συρία-Χεζμπολάχ); Οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή (Τουρκία, Σαουδική Αραβία) μοιάζουν να βρίσκονται σε δίλημμα.

Το Ισραήλ περιμένει τις εξελίξεις, διατηρώντας τον ενεργητικό του ρόλο. Η Ρωσία προσεγγίζει το συριακό ζήτημα στη βάση της αναβαθμισμένης της παρέμβασης. Οι ΗΠΑ αναδεικνύουν νέους δρώντες, εν αναμονή των προεδρικών εκλογών.

Το κουρδικό ζήτημα τίθεται σε νέες βάσεις. Η -έτσι και αλλιώς- εύφλεκτη Μέση Ανατολή αναζωπυρώθηκε τα τελευταία χρόνια και οδήγησε στην προσφυγιά και τον εκτοπισμό εκατομμύρια ανθρώπους. Οι ροές προσφύγων ανέδειξαν τις ατέλειες και τα προβλήματα του ευρωπαϊκής πολιτικής ενοποίησης.  

Ομιλητές Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Βασίλης Παπαδόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Νεκτάριος Μπουγδάνης, μέλος Γραμματείας Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ - διδάκτωρ Πολ. Επιστημών   Συντονίζει η Ζαχαρούλα Νταλέ, Συντονίστρια της Ν.Ε.

Το event της εκδήλωσης στο Facebook

SHARE:

24Media Network