Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η μεταφορά της 28χρονης Ντ. Παράσχη στις ΗΠΑ

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η μεταφορά της 28χρονης Ντ. Παράσχη στις ΗΠΑ

Ένα 28χρονο κορίτσι ζητάει τη βοήθεια και τη στήριξη όλων μας. Επιστολή της ΑΔΕΔΥ στον υπουργό Υγείας να αναλάβει το κράτος τα έξοδα νοσηλείας

Εκκληση οικονομικής στήριξης απευθύνει μέσω της προσωπικής της σελίδας στο διαδίκτυο η  28χρονη  Ντένια Παράσχη , που διαγνώστηκε με σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά.  Άμεση φαίνεται μάλιστα πως ήταν η κινητοποίηση του συντοπίτη της, υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος έπειτα από προσωπικές επαφές με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξασφάλισε τη μετάβαση της ασθενούς στη Βοστώνη των ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο θα εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα.

Η 28χρονη, απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών από τη Ζάκυνθο πρόκειται να νοσηλευτεί σε κλινική του εξωτερικού. Τα έξοδα είναι υπέρογκα για αυτό μέσω facebook έχει διοργανωθεί εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειάς της.

Οι πολίτες της Ζακύνθου έχουν επιδοθεί εδώ και μέρες σε αγώνα δρόμου για να συγκεντρωθεί το ποσό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και μαζικοί και επιστημονικοί φορείς του νησιού. Επίσης, διοργανώνεται συναυλία αλληλεγγύης από το καλλιτεχνικό σχήμα «Τσιριτσάντζουλες» που θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Ζάκυνθο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ είχε απευθύνει με επιστολή στον υπουργό υγείας κ. Ξανθό, προκειμένου να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ τα έξοδα νοσηλείας της στο εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής, όπου χρειάζεται να μεταφερθεί. Παράλληλα στον λογαριασμό που ανοίχθηκε στην Εθνική τράπεζα η ΑΔΕΔΥ θα καταθέσει το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ.

“Είμαι η Διονυσία Παράσχη. Όσοι με ξέρετε, με φωνάζετε Ντένια. Το Μάρτιο γίνομαι 28. Έχω διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά. Όλοι λένε ότι η μάχη με τον καρκίνο είναι άνιση, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να σε θεραπεύσουν οι κατάλληλοι γιατροί. Ζητώ να μου προσφέρετε ό,τι είναι δυνατόν, ένα βήμα που θα με φέρει πιο κοντά στην ελπίδα. Να με βοηθήσετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να συνεχίσω να ζω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δραματοποιώ καταστάσεις, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κάθε θετική σκέψη, η πιο μικρή συνδρομή, θα μου δώσουν πνοή να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς!”, αναφέρει η κοπέλα σε μήνυμά της.

Όποιος μπορείς να βοηθήσει:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627

Δικαιούχος: Σπυρίδων Παράσχης του Γεωργίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα