Έκρηξη στη Συγγρού: Τα πρώτα λόγια του τραυματία - "Πάτησα τον διακόπτη για το φως"

Πολλές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα προκάλεσε η έκρηξη στη Συγγρου.
Πολλές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα προκάλεσε η έκρηξη στη Συγγρου. EUROKINISSI

Σύμφωνα με όσα πρόλαβε να πει ο τραυματισμένος ηλικιωμένος στους άντρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, ήταν ότι μύριζε έντονα αέριο στο διαμέρισμα από χθες και σήμερα το πρωί μόλις ξύπνησε και πάτησε τον διακόπτη για να ανοίξει το φως, έγινε η έκρηξη.

Στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο παραμένει νοσηλευόμενος και εισήχθη στο χειρουργείο ο 78χρονος άντρας που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που έγινε στο διαμέρισμα του ημιώροφου του εξαόροφου κτιρίου που διέμενε, επί της Λ. Συγγρού 3, στην Αθήνα.

Τα πρώτα και μοναδικά λόγια που πρόλαβε να πει στους αξιωματικούς του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής πριν απαγορεύσουν οι θεράποντες ιατροί, να τον ρωτήσουν κάτι παραπάνω, ήταν ότι από χθες μύριζε έντονα στο διαμέρισμά του μία οσμή αερίου και σήμερα νωρίς το πρωί, μόλις ξύπνησε, πάτησε τον διακόπτη για το φως στο δωμάτιό του και προκλήθηκε αμέσως η ισχυρότατη έκρηξη που ισοπέδωσε τον όροφο και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε όλα τα παρακείμενα κτίρια σε ακτίνα 150-200 μέτρων και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στο απέναντι προαύλιο.

Πολλές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα προκάλεσε η έκρηξη στη Συγγρου.
EUROKINISSI

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θεωρούν πολύ πιθανό να συνέβησαν έτσι τα πράγματα, καθώς όπως εξηγούν όταν συγκεντρώνεται για αρκετή ώρα φυσικό αέριο ή υγραέριο σε έναν χώρο και καταλαμβάνει αρκετό όγκο, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο οξυγόνο του χώρου, δημιουργείται ένα άκρως εκρηκτικό μίγμα, έτοιμο να αναφλεγεί και να εκραγεί ακόμα και με τον παραμικρό σπινθήρα, όπως από το διακόπτη για το φως.

Πολλές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα προκάλεσε η έκρηξη στη Συγγρου.
EUROKINISSI

Υπολείμματα τυχόν μηχανισμού που να δώσει την εντύπωση δόλιας ενέργειας δεν βρέθηκαν και έτσι η εξήγηση πως πρόκειται για διαρροή φυσικού αερίου ή υγραερίου παραμένει ως η πλέον πιθανή και την έρευνα την αναλαμβάνει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Στο ισόγειο χώρο του κτιρίου στεγαζόταν ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων, στον ημιώροφο που προκλήθηκε η έκρηξη ήταν το διαμέρισμα του ηλικιωμένου και οι υπερκείμενοι όροφοι δεν κατοικούνται και πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης σε αυτούς για την χρήση διαμερισμάτων ως «Airbnb».

Πολλές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα προκάλεσε η έκρηξη στη Συγγρου.
EUROKINISSI

Αμέσως μετά την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά που εξαπλώθηκε στον ημιώροφο και επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο, ενώ φλεγόμενα αντικείμενα προκάλεσαν φωτιά και στο προαύλιο επιχείρησης απέναντι από το κτίριο. Από το ισχυρό ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη, το οικοδομικό τετράγωνο έγινε γυαλιά-καρφιά και ως εκ θαύματος δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, αφού εκείνη την ώρα δεν ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά και δεν υπήρχε κόσμος στους δρόμους.

Πολλές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα προκάλεσε η έκρηξη στη Συγγρου.
EUROKINISSI

Στο σημείο επιχείρησαν 24 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα και λίγο μετά τις 8 το πρωί κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Έκρηξη
SHARE:

24Media Network