Έκρυθμη η κατάσταση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Ωραιοκάστρου μετά το τροχαίο

Έκρυθμη η κατάσταση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Ωραιοκάστρου μετά το τροχαίο

Σοβαρά επεισόδια, με τραυματίες δύο αστυνομικούς και το πλήρωμα ασθενοφόρου, μετά το τροχαίο δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωής 2 πρόσφυγες

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης έξω από την δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Καθώς περπατούσαν στον δρόμο μία 32χρονη γυναίκα από τη Συρία με τον 9χρονο γιο της και ένα 12χρονο κοριτσάκι, ένα διερχόμενο ΙΧ με οδηγό έναν 76χρονο, παρέσυρε και τους τρεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία η μάνα και λίγο αργότερα να καταλήξει και ο γιος της, ενώ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στον Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αμέσως μετά το περιστατικό, πρόσφυγες κινήθηκαν μαινόμενοι προς τον ηλικιωμένο, τον οποίο μάλιστα χτύπησαν και τραυμάτισαν ενώ έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητό του. Εκείνος σώθηκε τελευταία στιγμή από τον εξαγριωμένο όχλο όταν έτρεξε μπήκε στο φυλάκιο της Αστυνομίας όπου ζήτησε προστασία.

Εκεί μάλιστα, συνελήφθη για το τροχαίο δυστύχημα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Στη δομή ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια, με τους πρόσφυγες να βάζουν φωτιές σε κάδους, να στήνουν οδοφράγματα και να πετούν βροχή από πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα και ανάγκασαν τους ταραξίες να επιστρέψουν πίσω στην δομή.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών, ενώ ελαφρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται ο οδηγός και ο τραυματιοφορέας του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο για τα θύματα. Για άγνωστους λόγους, μόλις οι πρόσφυγες είδαν το ασθενοφόρο όρμησαν πάνω σε αυτό, του προκάλεσαν φθορές και χτύπησαν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ…

Μετά από τουλάχιστον δύο συνεχόμενες ώρες επεισοδίων, τα πνεύματα ηρέμησαν, όμως σήμερα οι πρόσφυγες ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη δομή φιλοξενίας.

Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται ότι οι οδηγοί περνούν με μεγάλες ταχύτητες έξω από την δομή και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για εκείνους. Τα αίτια του συγκεκριμένου δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία, ωστόσο σημαντικό ρόλο ενδεχομένως έπαιξε και το σκοτάδι που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο.

πηγή φωτογραφίας: voria

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα