Έκτακτη σύσκεψη στη Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας για τον Έμπολα

Έκτακτη σύσκεψη στη Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας για τον Έμπολα
Eurokinissi

Μετά το κρούσμα Έμπολα στην Ισπανία, θα επανεκτιμηθούν ο βαθμός ετοιμότητας και ασφάλειας, καθώς και τα μέτρα θωράκισης των εισόδων της Ελλάδας

Η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για τον Έμπολα στην Ελλάδα, αν είμαστε καλά προετοιμασμένοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παπανικολάου δήλωσε ότι λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας για την εξάπλωση του ιού, έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι με όλους τους συναρμόδιους φορείς για να τεθούν επί τάπητος μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του Έμπολα.

Όπως εξήγησε, στη σύσκεψη θα επανεκτιμηθούν ο βαθμός ετοιμότητας και ασφάλειας, καθώς και τα μέτρα θωράκισης των εισόδων της χώρας.

“Μας προβλημάτισε το περιστατικό στη Ισπανία, πρέπει αφενός να γίνει επανεκτίμηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, αφετέρου να δούμε κάποια μέτρα θωράκισης των πυλών εισόδου της χώρας. Έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες, στο πλαίσιο επιχειρηματικού σχεδίου, αλλά πρέπει να επικαιροποιηθούν” διευκρίνισε.

Η γγ. Δημόσιας Υγείας σημείωσε ότι νοσοκομείο αναφοράς στο ενδεχόμενο κρούσματος είναι το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ που συγχωνεύθηκε με το Σισμανόγλειο, και επομένως υπάρχει διαθεσιμότητα χώρων για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

“Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του ιού Έμπολα” δήλωσε κατηγορηματικά την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Σημείωνεται ότι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σύνορα για τον ιό και ενημερώνεται το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα