Εκτονώνεται η ένταση στην Ειδομένη

Εκτονώνεται η ένταση στην Ειδομένη

Η βροχή λειτούργησε "πυροσβεστικά", με τους πρόσφυγες να απομακρύνονται από το σημείο του φράχτη, απ' όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια. Τον τραυματισμό 15 αστυνομικών ανακοίνωσε η ΠΓΔΜ (vid+pics)

Προς εκτόνωση βαίνει η κατάσταση στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου νωρίτερα την Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των αρχών της γειτονικής χώρας.

Η βροχή που άρχισε να πέφτει φαίνεται πως λειτούργησε «πυροσβεστικά», με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από το σημείο του φράχτη, απ’ όπου ξεκίνησαν το πρωί τα επεισόδια.

 

Ωστόσο, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από την εκτεταμένη, συνεχή χρήση δακρυγόνων από τις αρχές της ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε νεαρός πρόσφυγας από το βόρειο Ιράκ, «να μην μπορούμε να μείνουμε ούτε μέσα στη σκηνή».

 

Πολλοί πρόσφυγες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για τη νύχτα, ανάβοντας φωτιές, ενώ σιγά σιγά έχει αρχίσει να σχηματίζεται ουρά στη διανομή φαγητού.

ΠΓΔΜ: Τραυματίες 15 αστυνομικοί

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι 15 αστυνομικοί της χώρας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι πέντε από τους τραυματίες αστυνομικούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης Γευγελή, ενώ οι υπόλοιποι δέκα φέρουν ελαφρά τραύματα από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, από τα αντικείμενα που εκτόξευσαν πρόσφυγες και μετανάστες προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα