Ελαφόνησος - Μπάλος με καγιάκ σε 39 μέρες

Ελαφόνησος - Μπάλος με καγιάκ σε 39 μέρες

Έφτασε στα Χανιά με καγιάκ, αφού έκανε τον γύρο της Κρήτης

Με μία πολύ δυνατή εμπειρία αποφάσισε να ξεκινήσει την χρονιά ένας 39χρονος ο οποίος ολοκλήρωσε την Πέμπτη το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο λόγος για τον Μανώλη Λουδάρο ο οποίος την Πρωτοχρονιά ξεκίνησε από την Ελαφόνησο, με στόχο να κάνει με καγιάκ τον γύρο της Κρήτης!

Ο τερματισμός του ταξιδιού έγινε την Πέμπτη στον Μπάλο, έχοντας διασχίσει περίπου 800 χλμ (500 μίλια).

Ελαφόνησος - Μπάλος με καγιάκ σε 39 μέρες

Τις 39 μέρες που διήρκησε αυτό το ταξίδι, ο Μανώλης αντιμετώπισε κακοκαιρία, ισχυρούς βοριάδες σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και συνθήκες που δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο το ήδη δύσκολο εγχείρημα.

Ελαφόνησος - Μπάλος με καγιάκ σε 39 μέρες

Όπως περιγράφει ο ίδιος όταν βρέθηκε στο Λασίθι τις ημέρες των θυελλωδών ανέμων: «Έκθεση, δύσκολες συνθήκες, δυνατά ρεύματα, καταιγίδες, ακραία φαινόμενα μέσα και έξω από το νερό… Η Ανατολική Κρήτη άγρια, απλοϊκή, με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και μεγάλη ιστορία θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου ως μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που έχω περάσει έως τώρα. Το πέρασμα στη Νότια Κρήτη και η προσέγγιση στο Γούδουρο δε, μια άνιση μάχη για γερά νεύρα με το σκοτάδι να με δοκιμάζει. Αδιανόητα και ακραία καιρικά φαινόμενα με θυελλώδεις ανέμους, εξωπραγματικές ριπές 120 χλμ την ώρα, μεγάλες καταστροφές σε όλη την περιοχή, κλειστά σχολεία για 3 μέρες, ανεπανόρθωτες ζημιές σε θερμοκήπια που αποτελούν το κύριο εισόδημα της περιοχής…»

Ο Μανώλης είχε μία ανάλογη εμπειρία πέρυσι, όταν έκανε με τον ίδιο τρόπο τον γύρο της Πελοποννήσου.

Πηγή: zarpanews

ADVERTISING

SHARE: