Έλενα Ακρίτα: Η συγκινητική ανάρτηση για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Έλενα Ακρίτα: Η συγκινητική ανάρτηση για την Αλίκη Βουγιουκλάκη
Αλίκη Βουγιουκλάκη Instagram / @alikivougiouklakiofficial

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ημέρα που η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η λαμπερή Ελληνίδα σταρ έφυγε από τη ζωή στα 62 της χρόνια.

Σαν σήμερα, στις 23 Ιουλίου 1996 η Αλίκη Βουγιουκλάκη αφήνει την τελευταία της πνοή, έπειτα από μια πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους εκατομμύρια θαυμαστές της.

Τα 25 χρόνια από τον θάνατο της κορυφαίας Ελληνίδας σταρ και πρωταγωνίστριας του κινηματογράφου και του θεάτρου θέλησε να τιμήσει η καλή της φίλη και κουμπάρα Έλενα Ακρίτα, η οποία δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια παλιά τους φωτογραφία από τη βάφτιση του γιου της, νονά του οποίου ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στις 20 Ιουλίου, ανήμερα των γενεθλίων της, τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο παρουσία στενών φίλων και συγγενών το ετήσιο μνημόσυνο για τα 25 χρόνια από τον θάνατο της Ελληνίδας σταρ, η οποία αν ζούσε σήμερα θα ήταν 87 ετών.

Λίγα λόγια για τη ζωή της:

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 στο Μαρούσι Αττικής. Γονείς της ήταν η Αιμιλία Κουμουνδούρου και ο Ιωάννης Βουγιουκλάκη, δικηγόρος και πρώην Νομάρχης Αρκαδίας, ενώ καταγόταν από το χωριό Λάγια της Μάνης. Τα παιδικά της χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και φτωχικά. Στην κατοχή ο πατέρας της δολοφονήθηκε, ο θάνατος του οποίους της στοίχισε πολύ και η μητέρα της ανέλαβε μόνη της να μεγαλώσει τα τρία παιδιά, την Αλίκη, τον Αντώνη και τον Τάκη.

Το 1952 έδωσε κρυφά από την οικογένειά της εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια μετά με Λίαν Καλώς, χάνοντας το Αριστείο λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν. Προτού ακόμη αποφοιτήσει από τη Σχολή ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο θέατρο. Στον πρώτο της θεατρικό ρόλο υποδύθηκε τη Λουιζόν στο έργο Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου το 1953, ενώ η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Το ποντικάκι το 1954. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε χωρίς επίσημη άδεια της Σχολής στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα, όπου κλήθηκε να αντικαταστήσει εκτάκτως την Άννα Συνοδινού, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Ωστόσο, λόγω του ότι φοιτούσε ακόμη συζητήθηκε από τον σύλλογο των διδασκόντων της Σχολής η περίπτωση της αποπομπής της.

Το 1961 η Αλίκη Βουγιουκλάκη συγκροτεί τον δικό της θίασο, ανεβάζοντας τα έργα «Καίσαρ και Κλεοπάτρα», «Χτυποκάρδια στο θρανίο» κ.α. Στο μεταξύ, γνωρίζεται με το Φιλοποίμενα Φίνο, συνεργάζεται με την εταιρεία του, τη «Φίνος Φιλμ», και μαζί κάνουν πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ξεχωρίζουν: «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Η Λίζα και η άλλη», «Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια», «Η Μαρία της Σιωπής», «Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας», «Το κορίτσι με τα παραμύθια», «Διακοπές στην Αίγινα», «Έρωτας στους αμμόλοφους», «Αστέρω», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Μανταλένα», «Η Υπολοχαγός Νατάσσα», «Η ψεύτρα» κ.α.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνίστησε συνολικά σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες διεθνείς παραγωγές, οι περισσότερες των οποίων έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και κατάφεραν να εκτινάξουν την καριέρα της στα ύψη και να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της «Εθνικής Σταρ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα