Ελεύθεροι με όρους έξι εκ των 29 κατηγορουμένων για επεισόδια στις Σκουριές

Ελεύθεροι με όρους έξι εκ των 29 κατηγορουμένων για επεισόδια στις Σκουριές
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ /PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Phasma

Νέος γύρος απολογιών, αυτή τη φορά για επεισόδια, το καλοκαίρι του 2013, κατά τις κινητοποιήσεις εναντίον της εξόρυξης χρυσού. Οι πρώτοι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Ενώπιον των δικαστικών αρχών, προκειμένου να απολογηθούν βρέθηκαν την Δευτέρα (07/07) οι πρώτοι έξι από τους συνολικά 29 κατηγορούμενους για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο πλαίσιο κινητοποιήσεων στον “Λάκκο Καρατζά” στις Σκουριές Χαλκιδικής. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι έξι. Στον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Σε τέσσερα άλλα άτομα, επιβλήθηκαν επιπροσθέτως, οι όροι να μην πλησιάζουν σε απόσταση 4 χιλιομέτρων το εργοτάξιο και τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και στον Λάκκο Καρατζά και να μην πλησιάζουν τους εργαζομένους-μεταλλωρύχους της εταιρίας, που διαμένουν στην Ιερισσό σε απόσταση 10 μέτρων. Επίσης, ένας κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Την Τρίτη (08/07) θα απολογηθεί η δεύτερη ομάδα, ανάμεσα στους οποίους είναι και αντιεξουσιαστές ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα, με τους υπόλοιπους που έχουν κληθεί.

Να θυμίσουμε ότι τα 29 άτομα κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων, που τελέστηκαν από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Αυγούστου 2013 στην περιοχή Λάκκος Καρατζά στο όρος Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγιά και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Πληροφορίες από voria.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα