Ελεύθεροι οι γονείς της μικρής Μαρίας

Ελεύθεροι οι γονείς της μικρής Μαρίας
Στο αυτόφωρο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο δικάστηκαν την Τετάρτη 4 Μαϊου 2016, οι γονείς της μικρής Μαρίας από τον Σκαραμαγκά, όπου είχε εξαφανιιστεί το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα και βρέθηκε την Δευτέρα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Αναβλήθηκε η υπόθεση της μικρής Μαρίας. Την Παρασκευή η δίκη. Τι δήλωσαν φίλοι και ο δικηγόρος των γονέων

Για τις 6 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των γονέων της μικρής Μαρίας η οποία εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα.

Το Αυτόφωρο Μονομελές ήρε την κράτηση των δύο κατηγορουμένων για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας Ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που εξετάζουν το κοριτσάκι. Μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον και ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών η εισαγγελέας ανηλίκων θα  ανάψει το πράσινο φως, ώστε να το πάρουν πίσω οι γονείς του.

Ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος, δήλωσε σχετικά: “Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταύρο. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνο του. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί.

Μάλλον η δημοσιότητα βοήθησε σε αυτό, να φοβήθηκε και να το άφησε. Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να περπάτησε μέχρι εκεί χωρίς να το δει κανείς.

Το παιδί είναι στο Αγία Σοφία Παίδων θα ακολουθηθεί μια διαδικασία. Να οριστεί κοινωνική λειτουργός να γνωματεύσει και να αποφάσισε η εισαγγελέας ανηλίκων την μετέπειτα εξέλιξη”.

Σε δηλώσεις προχώρησαν και οι νονοί του αδελφού της μικρής Μαρίας, Ασπασία Καλόγερου και Χαράλαμπος Τσαγκαροσπύρος.

Ανέφερε ανέφεραν μεταξύ άλλων: “Αγαπάνε τα παιδιά τους θα έδιναν και την ψυχή τους. Σκεφτείτε αυτό που βλέπει το άλλο τους παιδί. Ψάχναμε όλο το βράδυ. Αφού δεν έχει φτερά το παιδί κάποιος πρέπει να το πήρε. Για να το πουλήσει για να το σφάξει;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα