Έλληνες φωτορεπόρτερ συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΠΓΔΜ

Έλληνες φωτορεπόρτερ συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΠΓΔΜ

Πάνω από 30 είναι οι φωτορεπόρτερ που συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ, εκ των οποίων τουλάχιστον 5, είναι Έλληνες. Οι φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ

Τον φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ- ΜΠΕ Γιάννη Κολεσίδη συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ.

Ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ακολουθούσε την πορεία των προσφύγων, όπως και άλλοι φωτορεπόρτερ διεθνών πρακτορείων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Συνολικά πάνω από 30 είναι οι φωτορεπόρτερ που συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, εκ των οποίων σίγουρα πέντε, είναι Έλληνες.

Όπως μεταδίδει ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κολεσίδης, οι φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης. Οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν.

"Ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας περικύκλωσαν δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού", είπε ο Γιάννης Κολεσίδης. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόι που είναι δίπλα από τη Γευγελή και τους οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής.

Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ανάμεσά τους είναι οι: Δημήτρης Τοσίδης, Γιάννης Λιάκος, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Γιάννης Κολεσίδης και Αλέξανδρος Κατσής, ενώ πρέπει να πληρώσουν 250 ευρώ πρόστιμο το άτομο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Απόδραση' προς το όνειρο: Πώς πρόσφυγες μπήκαν στην ΠΓΔΜ

SHARE: