Ελληνικό δικαστήριο δικαίωσε τουρκάλα μητέρα για την κηδεμονία του παιδιού της

Afternoon stroll to the imaginary boundaries of the historic center and the western districts of Thessaloniki, Greece on August 17, 2017. /              , 17  2017.
Afternoon stroll to the imaginary boundaries of the historic center and the western districts of Thessaloniki, Greece on August 17, 2017. / , 17 2017. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Ελληνικό δικαστήριο δίνει την κηδεμονία παιδιού στην τουρκάλα μητέρα του

Ελληνικό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ τουρκάλας μητέρας, η οποία διεκδικούσε την κηδεμονία του 2,5 ετών παιδιού της μετά από μακρόχρονη διαμάχη με τον πρώην συζυγό της.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο έλληνας πατέρας του παιδιού, το είχε πάρει μαζί του στην Θεσσαλονίκη, φεύγοντας από την Σμύρνη. Τουρκικό δικαστήριο αρχικά είχε αποφασίσει ότι το παιδί πρέπει να μείνει με τον πατέρα, απόφαση που ανατράπηκε μετά την έφεση που κατέθεσε η μητέρα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πατέρας προσέφυγε σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης για την διεκδίκηση της κηδεμονίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, το παιδί έπρεπε να μείνει με την μητέρα του γιατί αυτό θα ήταν "πιο επωφελές για το μωρό σε ό,τι αφορά στην συναισθηματική του σταθερότητα". Όπως ανέφερε γνωμάτευση ειδικών που επικαλέστηκε το δικαστήριο, τα μωρά θα πρέπει να μένουν με τις μητέρες τους μέχρι την ηλικία των τριών καθώς χρειάζονται διαρκή μητρική φροντίδα και σταθερότητα.

"Ο πατέρας θα μπορεί να επικοινωνεί με την κόρη του μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακά μία φορά την μέρα", αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, η απόφαση, "αποδεικνύει το δίκαιο της", καθώς "είναι πιο επωφελές για την ευεξία του μωρού".

Πηγή: Hurriyet

ADVERTISING

SHARE: