ΕΛΜΕ Λέσβου: Κατέβασαν τη φωτογραφία Τεμπονέρα-Μεγάλες αντιδράσεις

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κατέβασαν τη φωτογραφία Τεμπονέρα-Μεγάλες αντιδράσεις
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η ΕΛΜΕ Λέσβου ανάρτησε εικόνα του Ιησού στη θέση που βρισκόταν η φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα στα γραφεία της. Μεγάλες οι διαμαρτυρίες των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Αντιδράσεις προκαλεί η ενέργεια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου να κατεβάσει από τον τοίχο των γραφείων του συνδικαλιστικού οργάνου, τη φωτογραφία του δολοφονημένου εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα.

Ας σημειωθεί ότι η ενέργεια του προέδρου της ΕΛΜΕ Λέσβου που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, επικροτήθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου (τέσσερις στις επτά έδρες) που επίσης ανήκει στην ίδια παράταξη.

Στη θέση του καθαιρεθέντος κάδρου αναρτήθηκε εικόνα του Ιησού Χριστού. Όπως έγινε γνωστό, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λέσβου λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του καθηγητή το 1991, είχε αναρτηθεί κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα στον τοίχο πίσω από τη θέση που συνήθως κάθεται ο πρόεδρος ως ένδειξη τιμής και μνήμης στον αγωνιστή εκπαιδευτικό.

Αυτό το κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα κατέβασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου παρά τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων παρατάξεων. Η φωτογραφία του δολοφονημένου καθηγητή ενοχλούσε και παλιότερα τα στελέχη της ΔΑΚΕ τα οποία και είχαν ζητήσει το κατέβασμα της.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η ίδια πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε να προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού. Κι αυτό κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για την προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα