ΕΛΜΕ Πειραιά: Εξώδικο στην Κεραμέως για την απεργία – Στα άκρα η κόντρα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Εξώδικο στην Κεραμέως για την απεργία – Στα άκρα η κόντρα
Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Η κόντρα της Υπουργού Παιδείας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών κλιμακώνεται επικίνδυνα μόλις 15 ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής σεζόν.

Ο “πόλεμος” που έχει ανοίξει η Νίκη Κεραμέως με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών στη χώρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Οπως είχε προαναγγείλει, η ΕΛΜΕ Πειραιά γνωστοποίησε με εξώδικο την απόφασή της για απεργία-αποχή των μελών της από κάθε καθήκον που σχετίζεται αφενός με τον ενδοσχολικό συντονιστή και αφετέρου με τον μέντορα, θεσμοί που καθιερώνονται με τον τελευταίο νόμο για τη λειτουργία των σχολείων.

Το εξώδικο απευθύνεται προς το Υπουργείο Παιδείας (Νίκη Κεραμέως), το Υπουργείο Εσωτερικών (Μάκης Βορίδης) και στη Διεύθυνηση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Διονύσης Αναστασόπουλος) και μ’ αυτό η ΕΛΜΕ Πειραιά ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως προς το Υπουργείο Παιδείας, ότι η κινητοποίησή τους “προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/1982 όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια δικαστήρια και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας” όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο.

Με τη νομική αυτή η κίνηση η ΕΛΜΕ Πειραιά επιχειρεί να αποφύγει το ενδεχόμενο της προσφυγής από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια, επιλογή που προτίμησε (για πολλοστή φορά) το Υπουργείο με την αντίστοιχη κινητοποίηση της ΔΟΕ την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Δικαστήριο κήρυξε την απεργία-αποχή της ΔΟΕ παράνομη αλλά όχι και καταχρηστική βασιζόμενη στις πρόσφατες διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τις απεργίες.

Στο εξώδικο της ΕΛΜΕ Πειραιά γνωστοποιείται αναλυτικά ότι “μετά την παρέλευση τεσσάρων πλήρων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας μέχρι και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την παύση κάθε διαδικασίας που σχετίζεται με την εφαρμογή των διατάξεων για τον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Μέντορα κηρύσσεται απεργία-αποχή όλων των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης που καλύπτονται από την ΕΛΜΕ Πειραιά από κάθε ενέργεια που συνδέεται με την εφαρμογή των ως άνω διαδικασιών”.

Η συνέχεια, προφανώς και θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς η νομική αντίδραση του Υπουργείου θεωρείται δεδομένη.

https://www.news247.gr/download/5144//183000/elme.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version