Energa – Hellas Power: Καταδίκη του Βασίλη Μηλιώνη για οπλοκατοχή

Energa – Hellas Power: Καταδίκη του Βασίλη Μηλιώνη για οπλοκατοχή
Δικαστική αίθουσα (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Energa - Hellas Power, Βασίλης Μηλιώνης, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ επέβαλε η ελληνική Δικαιοσύνη στο Βασίλη Μηλιώνη, κατηγορούμενο και στην υπόθεση Energa – Hellas Power.

Το αλλοτινό golden boy, στο οποίο έχει αποδοθεί πρωταγωνιστικός ρόλος στο οικονομικό σκάνδαλο που συγκλόνισε το πανελλήνιο εν μέσω κρίσης, καταδικάστηκε πρόσφατα από το Τριμελές Πλημμμελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Αιτία στάθηκε ένα τέιζερ (όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ) το οποίο είχε βρεθεί στην κατοχή του, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της Energa. Ο Β. Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με την ίδια ακριβώς ποινή, δεν έλαβε κανένα ελαφρυντικό από το δικαστήριο, αν και το ζήτησε, ενώ η ποινή του ανεστάλη για τρία χρόνια.

Κατά τη διαδικασία, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ένας φίλος και συνεργάτης, ο οποίος υποστήριξε ότι το όπλο ήταν δώρο από ένα φίλο του Β. Μηλιώνη από το εξωτερικό, όπου -όπως ανέφερε- πωλείται ελεύθερα στο εμπόριο. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε ενημερωθεί πως δεν απαιτείται άδεια για το συγκεκριμένο είδος όπλου, ενώ το τέιζερ όταν κατασχέθηκε από την αστυνομία ήταν συσκευασμένο ακόμη και δεν είχε ποτέ χρησιμοποιηθεί. Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης δεν έπεισαν την εισαγγελέα της έδρας που ζήτησε την καταδίκη του Β. Μηλιώνη όπως πρωτόδικα, πρόταση την οποία υιοθέτησε το δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, ο Β. Μηλιώνης δικάζεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη μεγάλη υπόθεση της Energa. Σύμφωνα με την κατηγορία, οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο ίδιος ως εκπρόσωπος της Hellas Power, και ο Αχ. Φλώρος φέρονται να μην κατέβαλαν στο Δημόσιο, κατά περίπτωση, το «χαράτσι» των ακινήτων που είσπρατταν από τους καταναλωτές πελάτες εντός του επόμενου μηνός από τη διάθεση του προϊόντος, με συνέπεια τη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους παραγωγούς. Σε πρώτο βαθμό ο Β. Μηλιώνης κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Έτσι καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ωστόσο του είχε χορηγηθεί και αναστολή, με αποτέλεσμα να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα