Ενίσχυση της φρούρησης των φυλακών - Επικεφαλής στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Φυλακές Κορυδαλλού
Φυλακές Κορυδαλλού EUROKINISSI

Ενδεικτικό της σημασίας και της αποφασιστικότητας που δείχνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μπει τέλος στην ανομία των Φυλακών, η τοποθέτηση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ως επικεφαλής της Εξωτερικής Φρούρησης ούτως ώστε να έχει εικόνα και έλεγχο της κατάστασης σε ανώτατο επιχειρησιακό επίπεδο.

Βαθιές και στοχευμένες τομές στην πραγματικότητα των ελληνικών Καταστημάτων Κράτησης επιχειρεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο να μπει τέλος στην αναρχία και την ανομία των φυλακών της χώρας.

Ενδεικτική αυτού του στόχου είναι η απόφαση που ελήφθη ύστερα από σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την τοποθέτηση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ) όπου τοποθετήθηκε ο Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ούτως ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να έχει εικόνα και έλεγχο της κατάστασης που επικρατεί σε ανώτατο επιχειρησιακό επίπεδο.

Το προσωπικό έχει λάβει και θα συνεχίσει να λαμβάνει πρόσθετη επιχειρησιακή κατάρτιση και εκπαίδευση για τον ρόλο που έχει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ενισχυθεί το προσωπικό της φρουράς των φυλακών με επιπλέον 250 άτομα, με προσλήψεις μέσω διαγωνισμού και εκπαίδευσής τους από την ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο ειδικών δυνάμεων.

Το προσωπικό εκτός από την εξωτερική φρούρηση των φυλακών και τις μεταγωγές θα αναλαμβάνει και τον τακτικό εσωτερικό έλεγχο των κελιών των κρατουμένων.

Στόχος επίσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας είναι να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί το περιβάλλον των φυλακών και με απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως ανιχνευτές μετάλλων, μαγνητικές πύλες κλπ., αυτό σε δεύτερο χρόνο όμως και μόλις διαπιστωθεί με ακρίβεια η δαπάνη και οι ακριβείς ανάγκες, ώστε να προχωρήσει και σε αυτό το απαραίτητο σκέλος η αναβάθμιση του περιβάλλοντος ελέγχου ασφάλειας των φυλακών.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Φυλακές
SHARE: