Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Θράσος εγκληματικών ομάδων η επίθεση στα Εξάρχεια

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Θράσος εγκληματικών ομάδων η επίθεση στα Εξάρχεια
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σκληρή ανακοίνωση για τα όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης σε σπίτι στα Εξάρχεια όπου δέχθηκαν επίθεση ένας εισαγγελικός λειτουργός και δύο λιμενικοί εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Για «θράσος» που επιδεικνύουν «εγκληματικές ομάδες» κάνει λόγο η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκαν ένας εισαγγελέας και δύο λιμενικοί στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια έρευνας.

Η Ένωση επί της ουσίας κάνει έκκληση στους αρμόδιους, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να διασφαλίζονται εκείνες οι συνθήκες ώστε οι εισαγγελικοί λειτουργοί και οι αστυνομικές ή λιμενικές αρχές που διενεργούν τις έρευνες, να μπορούν απερίσπαστοι και χωρίς κανέναν φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα να επιτελούν το καθήκον τους». Υπενθυμίζεται ότι οι δύο λιμενικοί τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όταν κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας κοντά στην πλατεία Εξαρχείων για υπόθεση ναρκωτικών, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η χθεσινή οργανωμένη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας που είχε ως στόχο την αποτροπή νόμιμης κατ’ οίκον έρευνας σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, φανερώνει το θράσος που επιδεικνύουν εγκληματικές ομάδες απαιτώντας πλέον ένοπλα την μη εφαρμογή του νόμου. Αναδεικνύει επίσης τις δομικές αδυναμίες της Πολιτείας να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή της να πατάξει το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και φαλκιδεύει το μέλλον της νέας γενιάς. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλίζονται εκείνες οι συνθήκες ώστε οι εισαγγελικοί λειτουργοί και οι αστυνομικές ή λιμενικές αρχές που διενεργούν τις έρευνες, να μπορούν απερίσπαστοι και χωρίς κανέναν φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα να επιτελούν το καθήκον τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα