Ένταση μεταξύ κρατουμένων στις Φυλακές Κορυδαλλού – Επενέβη η αστυνομία

Ένταση μεταξύ κρατουμένων στις Φυλακές Κορυδαλλού – Επενέβη η αστυνομία
Ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Ομάδα κρατουμένων από την 5η πτέρυγα προκάλεσαν επεισόδια και φθορές και αποπειράθηκαν να φτάσουν μέχρι την 2η πτέρυγα για να έρθουν σε συμπλοκή με αντίπαλη ομάδα κρατουμένων - Επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ.

Ένταση σημειώθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού, όταν ομάδα κρατουμένων από την 5η πτέρυγα προκάλεσε επεισόδια και φθορές και αποπειράθηκαν να φτάσουν μέχρι την 2η πτέρυγα για να έρθουν σε συμπλοκή με αντίπαλη ομάδα κρατουμένων.

Οι ταραξίες δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την τελευταία καγκελόπορτα, ενώ αποφασίστηκε να γίνει επέμβαση από διμοιρία των ΜΑΤ, που στο μεταξύ ανέμενε έξω από τις Φυλακές να τους δοθεί άδεια επέμβασης.

Με την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στις Φυλακές όλοι οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους και απέφυγαν την σύγκρουση.

Πλέον έχει αποκατασταθεί η ηρεμία παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και γίνεται καταμέτρηση των κρατουμένων από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όπως και έλεγχος των κελιών από αστυνομικούς για τον εντοπισμό αυτοσχέδιων όπλων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σε σχέση με το περιστατικό:

«Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version