Ένταση στο ΥπΟικ μεταξύ ΜΑΤ και μελών της ΠΟΕΔΗΝ

Ένταση στο ΥπΟικ μεταξύ ΜΑΤ και μελών της ΠΟΕΔΗΝ
Γυναίκα μέλος της ΠΟΕΔΗΝ δέχεται τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο μετά την λιποθυμία της όταν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απώθησαν με τις ασπίδες τους τους εργαζόμενους μακρυά από την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016. Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη. Στο σημείο βρίσκονταν άνδρες των ΜΑΤ που απώθησαν τους συγκεντρωμένους. Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για το ασφαλιστικό και την υποστελέχωση των νοσοκομείων. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να δουν τον υπουργό. Μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (Vid)

Συμβολική κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συνδικαλιστικά στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν από το σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, τραυματίστηκε μία γυναίκα, που με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι εργαζόμενοι είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στις 10:30, ωστόσο από τις 6 το πρωί αιφνιδιαστικά είχαν αποκλείσει την είσοδο. Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαννακός, επιχείρησαν άλλες τρεις φορές να συναντήσουν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

(Φωτογραφία αρχείου)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα