Εντός του Φθινοπώρου η ολοκλήρωση της γραμμής τρένου Λιανοκλάδι-Δομοκός

Εντός του Φθινοπώρου η ολοκλήρωση της γραμμής τρένου Λιανοκλάδι-Δομοκός

Συνεχίζονται τα έργα κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση της υποδομής να έρχεται τον Οκτώβριο.

Κι ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η παρθενική, δοκιμαστική λειτουργία του νέου τρένου που έφερε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Argento, από τη Θεσσαλονίκη έως την Κατερίνη, όπου σε ένα μικρό τμήμα θα αναπτύξει τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα, συνεχίζονται τα έργα ολοκλήρωσης της διπλής σιδηροδρομικής και πλήρως ηλεκτροδοτούμενης γραμμής.

Το τμήμα που απομένει, όπου κατασκευάζονται σήραγγες και γέφυρες, Λιανοκλάδι – Δομοκός, πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Οκτωβρίου. Μάλιστα, τα έργα επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, συνοδευόμενος από τις Διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα θέματα της εξέλιξης του έργου καθώς και όλα τα παράπλευρα έργα τα οποία έχει αναλάβει να εκτελέσει η ΕΡΓΟΣΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι έχει ήδη παραδοθεί σε χρήση.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η εξέλιξη του συνόλου των εκτελούμενων εργασιών και υπήρξε συντονισμός όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της εξέλιξης του διαγωνισμού για την Ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων του Σπερχειού και όπου έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση και επίσης συζητήθηκε και η τεχνική λύση αντιμετώπισης των αποθέσεων φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο της τοπικής κοινότητας Στίρφακας.

Η ΕΡΓΟΣΕ από τις 31/8/2018 απέστειλε τη μελέτη εφαρμογής για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού στην ΤΚ Στίρφακας, στο Δήμο Λαμιέων και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την σύμφωνη γνώμη τους ενώ τόσο οι πρόδρομες εργασίες διάνοιξης των οδών πρόσβασης για την κατασκευή των τεχνικών έργων όσο και ο καθαρισμός των φερτών είναι ήδη σε εξέλιξη.

Τέλος στη σύσκεψη συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με τις εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Σταθμού Λιανοκλαδίου σύμφωνα με σχετική πρόταση που έχει κατατεθεί από το Δήμο Λαμιέων και το τοπικό τμήμα του ΤΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα