Επεισόδια ΑΣΟΕΕ: Δεύτερη δίωξη σε βάρος φοιτητή

Επεισόδια ΑΣΟΕΕ: Δεύτερη δίωξη σε βάρος φοιτητή
Στιγμιότυπο από την ένταση στην ΑΣΟΕΕ Eurokinissi

Ο φοιτητής του Πολυτεχνείου, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε πλημμεληματική ποινική δίωξη, χαρακτήρισε «σκευωρία» την εμπλοκή του στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετήχθη και ο δεύτερος φοιτητής που συνελήφθη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση.

Ο 25χρονος, όπως νωρίτερα συνέβη και με τον φοιτητή ιατρικής, οδηγήθηκε στη συνέχεια ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου προκειμένου να δικαστεί, ωστόσο το δικαστήριο ανεβλήθη για την 22α Νοεμβρίου.

Ο φοιτητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατά την έξοδό του από τη δικαστική αίθουσα προχώρησε σε δηλώσεις, κατά τις οποίες αρνήθηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια στο χώρο του πανεπιστημίου. Μάλιστα, μίλησε για σκευωρία, καταγγέλλοντας την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του σε μια προσπάθεια να «χτυπηθεί το φοιτητικό κίνημα», όπως ανάφερε.

Στο πλευρό του 25χρονου, βρέθηκαν αλληλέγγυοι οι οποίοι -όπως και στην περίπτωση του φοιτητή της ιατρικής- φώναξαν συνθήματα κατά της κατάργησης του ασύλου και κράτησαν πανό. Νωρίτερα, τον ίδιο δρόμο είχε πάρει και ένας φοιτητής της ιατρικής ο οποίος επίσης παραπέμφθηκε να δικαστεί για τα ίδια αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version