Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από συμβολαιογραφείο

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από συμβολαιογραφείο

Προσαγωγές και τραυματισμοί διαδηλωτών απ' την αστυνομία έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στη Θεμιστοκλέους

Επεισόδια σημάδεψαν τη συγκέντρωση μελών συλλογικοτήτων κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους, όπου τραυματίστηκαν πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας φωτορεπόρτερ και άλλος ένας χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές απ' την αστυνομία. Σύμφωνα με τη ΛΑΕ έχουν προσαχθεί και οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ τρία στελέχη της: ο τραυματίας Θωμάς Καρράς, ο Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος και ο Αλέξανδρος Ρωμανός.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρότατη με μια διμοιρία να έχει αποκλείσει την είσοδο του συμβολαιογραφικού γραφείου ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος στους διαδηλωτές. Παράλληλα γύρω από το γραφείο είχαν παραταχθεί αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ. Τα επεισόδια ξέσπασαν ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ ορισμένοι έριξαν αυγά και σακούλες με σκουπίδια στους άνδρες της αστυνομίας. Οι τελευταίοι απάντησαν με τη χρήση γκλομπ.

Ένας απ' τους διαδηλωτές που τελικά προσήχθη μπήκε μπροστά στο περιπολικό ζητώντας να μην φύγει με τον πρώτο προσαχθέντα. Άνδρες των ΜΑΤ του επιτέθηκαν με τα γκλομπ, τον έριξαν στο έδαφος και στη συνέχεια τον προσήγαγαν μαζί με ακόμη έναν διαδηλωτή.

Στο συμβολαιογραφείο είχαν προγραμματισθεί οι πλειστηριασμοί ενός Διαμερίσματος 71 τ.μ. στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000€ με πρώτη προσφορά 45.000, ενός Αγροτεμαχίου 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με πρώτη προσφορά 30.000, ενός Υπόγειου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000€ με πρώτη προσφορά 42.500, ενός Οικοπέδου 386 τ.μ. με οικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000€ με πρώτη προσφορά 85.000.

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από συμβολαιογραφείο

Οι συλλογικότητες κατηγορούν τους συμβολαιογράφους ότι ψεύδονται καθώς από το πρωί ο Σύλλογός τους έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Σόλωνος, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, παρέχοντας τις πληροφορίες εκείνες που είναι άκρως σημαντικές για τη διεξαγωγή συγκεκριμένων πλειστηριασμών και που όπως φαίνεται δεν έχουν γίνει απολύτως κατανοητές από τους διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας. Πρόκειται για τέσσερις πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογράφο στην εν λόγω περιοχή και οι οποίοι αφορούν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια υψηλότερων των 200.000 ευρώ (800.000, 420.000, 222.000 και 225.000).

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από συμβολαιογραφείο
Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από συμβολαιογραφείο

Επίσης, ένας και μόνο πλειστηριασμός αφορά οίκημα, το οποίο βρίσκεται στον Κορυδαλλό και δεν είναι η πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ο οποίος διαμένει στη Βούλα Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις πλειστηριασμοί αφορούν υπόγεια κτίσματα και αγροτεμάχια, τα οποία επίσης δεν αποτελούν πρώτη κατοικία των οφειλετών. Ως εκ τούτου, διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας δεν είναι πλήρη επιδιώκοντας να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις. Ως θεματοφύλακες όμως της νομιμότητας και της συγκεκριμένης διαδικασίας θα εξακολουθήσουμε να παρέχουμε διευκρινήσεις προκειμένου ο Έλληνας πολίτης να μαθαίνει τα πραγματικά στοιχεία των προγραμματισμένων πλειστηριασμών».

Το «παρών» στη διαμαρτυρία έδωσε και σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πλειστηριασμοί

ADVERTISING

SHARE: