Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στη Μόρια

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στη Μόρια

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής, στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια - Την Τετάρτη προγραμματίζεται το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Βορείου Αιγαίου και η επίσκεψη Τσίπρα

Μικροεπεισόδια μεταξύ μεταναστών ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Μετανάστες πιάστηκαν στα χέρια κατά τη διάρκεια διανομής φαγητού με την αστυνομία να παρεμβαίνει για να τους χωρίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νησί της Λέσβου θα βρεθεί στις 3 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατά την ημέρα επίσκεψής του, προγραμματίζονται πορείες και συλλαλητήρια. Στο νησί θα μεταβούν από την Αθήνα 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου, ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα.

Οι φορείς του νησιού διαμαρτύρονται για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και ζητούν αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με το astraparis, στις 3 Μαΐου, το συντονιστικό όργανο επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου, αποφάσισε απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων του νησιού, συλλαλητήριο στον χώρο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και αποχή όλων των φορέων από τις θεματικές συνεδριάσεις του συνεδρίου.

Πηγή: 

Lesvosnews.gr, astraparis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες

ADVERTISING

SHARE: