Πλήθος κόσμου στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς χωρίς να λείψει η ένταση

Πλήθος κόσμου στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς χωρίς να λείψει η ένταση

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης σημειώθηκε ένταση στα Προπύλαια και το Σύνταγμα που μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Πλατεία Εξαρχείων. Σε τρεις συλλήψεις ανήλικων προχώρησε η Αστυνομία από την οδό Στουρνάρη

Μικροένταση σημειώθηκε στα Προπύλαια, όταν αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων σε κοντινό σημείο.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και στις φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Συνολικά, υπολογίζεται πως περίπου 15.000 πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο της Πρωτεύουσας και διαδήλωσαν για τα εργατικά τους δικαιώματα. Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν μέλη εργατικών ενώσεων και σωματείων του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση τους, στην οποία συμμετείχαν περίπου 9.000 διαδηλωτές ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Παρών στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου το παρών έδωσε σύσσωμη η κυβέρνηση, πλην του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Πρόσθετα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Μουσείο από αριστεριστές και αντιεξουσιαστές, που στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Στο περιθώριο της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ στο Σύνταγμα, δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια και η ένταση, καθώς αντιεξουσιαστές, πέταξαν βόμβες μολότοφ προς την μεριά των αστυνομικών, στο ύψος του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια, ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο ύψος των Προπυλαίων, στην συμβολή των οδών Γρηγορίου του Ε΄ και Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δίχως να πάρουν μεγαλύτερη έκταση τα επεισόδια. Αργότερα όμως, ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων, που έφτασε στην Πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιά σε τρεις κάδους απορριμάτων και πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Και σε αυτή την περίπτωση δεν πήραν μεγάλη έκταση τα επεισόδια, αν και αναφέρθηκαν επιθέσεις σε βάρος τεχνικών και δημοσιογράφων από νεαρούς, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ανήλικων, δύο Ελλήνων και ενός Αλβανού.

Φωτογραφία: dromografos

(Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα