Επέλαση του χιονιά: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και είναι απαραίτητες αλυσίδες

Επέλαση του χιονιά: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και είναι απαραίτητες αλυσίδες
Snowfall in the mountainous eastern suburb of Chortiatis in Thessaloniki, Greece on November 29, 2016. / , , 29 2016. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε πλήρη εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα, με τσουχτερό κρύο και χιόνια. Οδηγίες από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Διακοπές στην κυκλοφορία αλλά και απαραίτητη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων εντοπίζεται στα ορεινά της χώρας.

Σε ενημέρωση προχώρησε το Αρχηγείο της Αστυνομίας για τις περιοχές της χώρας που έχει διακοπεί η κυκλοφορία και είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ακολουθούν αναλυτικά οι περιοχές:

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης

Αχαΐα: Διαδημοτική οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.

Αττική: Λ. Πάρνηθας, από ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς «RΕGENCY CASINO MONT PARNES».

Απαραίτητη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Δράμα: Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής.

Ημαθία: Επ. Ο Βέροιας – Σελίου, από 22ο έως 26ο χλμ. (Χ/Κ Σελίου).

Πέλλα: Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ «Βόρρας», από 15ο χλμ. / Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».

Φλώρινα: Επ. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.

Καστοριά: Επ. Ο Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως το 28ο χλμ.

Καρδίτσα: Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 30ο έως 52ο χλμ, θέση «Τύμπανος» / Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 3ο έως 25ο χλμ, θέση «Άγιος Ανδρέας» / Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, από 3ο έως 13ο χλμ, θέση «Άγιος Νικόλαος».

Λάρισα: Επ. Ο. Ελάφου – Σκλήθρου – Άρτας, από 7ο χλμ.

Αχαΐα: Ε.Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, από 7ο έως 16ο χλμ.

Κορινθία: Επ.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων από το 18 χλμ. / Επ.Ο. Τρικάλων – Καρυάς από το 1 χλμ. / Επ.Ο. Δερβενίου – Γκούρας από το 16 χλμ. / Επ.Ο. Γκούρας – Κιάτου από το 9ο χλμ. έως 16 χλμ. / Επ. Ο. Γκούρας – Δερβενίου από το 11 χλμ. έως 18 χλμ. / Επ. Ο. Γκούρας – Λυκουριάς από το 11 χλμ. έως 18 χλμ.

Εύβοια: Ε.Ο. Στενής-Χιλιαδού, από 1ο χλμ. (με δυσχέρεια).

Να θυμίσουμε ότι η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία συστήνουν προσοχή στους πολίτες και εξέδωσαν οδηγίες για τις χιονοπτώσεις και τον παγετό ενώ προβλήματα υπάρχουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος, ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Έως τώρα, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται κανονικά. Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα