Κορονοϊός: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που επέστρεψαν από Λονδίνο – Δύο στο νοσοκομείο

Κορονοϊός: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που επέστρεψαν από Λονδίνο – Δύο στο νοσοκομείο
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ASSOCIATED PRESS

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται στο "Αττικόν" προσγειώθηκαν στο Ελ.Βενιζέλος - Τους εξέτασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Με πτήση τσάρτερ επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής, οι περίπου 100 μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, χωρίς ωστόσο να έχει επιστρέψει μαζί τους η κόρη της εργαζόμενης στην Πειραιώς, που νοσηλεύεται στο “Αττικόν”, αφού βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από το κορίτσι, στο Λονδίνο έμεινε άλλο ένα παιδί που παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα.

 

Οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και τους έγινε θερμομέτρηση από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από επανεξέταση πέρασαν 20 μαθητές που εμφάνισαν ελαφρά συμπτώματα όπως βήχας ή καταρροή και δύο μετά από παρότρυνση των λοιμωξιολόγων δέχτηκαν να μεταφερθούν οικειοθελώς για καθαρά προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Τα υπόλοιπα παιδιά θα πάνε στα σπίτια τους με τους γονείς τους που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ΕΟΔΥ θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο εκδήλωσης της νόσου.

Όπως είπε ο Σπύρος Σαπουνάς, ο οποίος εξέτασε τους μαθητές στο αεροδρόμιο: “Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας, ήρθε στο αεροδρόμιο για να δώσει οδηγίες στα παιδιά που επέστρεψαν από το Λονδίνο. Όλα τα παιδιά υπεβλήθησαν στη θερμομέτρηση, ήταν όλα απύρετα, δεν βρέθηκε καμία συμπτωματολογία συμβατή με τη λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό. Δόθηκαν γραπτές οδηγίες για την κατ΄ οικον παραμονή, μάσκες και ενημερωτικά φυλλάδια. Τα παιδιά έφυγαν σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και οι γονείς που ενδιαφέρονται μπορούν να καλέσουν το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΟΠΥΥ”.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά ήταν απομονωμένα από το απόγευμα της Πέμπτης στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο, περιμένοντας τους γιατρούς, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό και αν μπορούν να ταξιδέψουν.

Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελέγχθηκε δείγμα και του δεύτερου παιδιού της εργαζόμενης στην Πειραιώς, ωστόσο ήταν αρνητικό.

Η διοίκηση του Κολεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων.

Ειδικότερα στη σχετική ενημέρωση σημειώνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών του Κολεγίου διαγνώστηκε θετική στον νέο Κορονοϊό Covid 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version