Μακελειό στο Παρίσι: Επί ποδός και οι ελληνικές αρχές

Μακελειό στο Παρίσι: Επί ποδός και οι ελληνικές αρχές

“Κανένας λόγος αλλαγής στα επίπεδα ασφαλείας της χώρας για την ώρα” αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης. Συνομιλία Τσίπρα-

Σε διαρκή σύσκεψη και εγρήγορση βρίσκονται από το πρωί τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Από τις γαλλικές υπηρεσίες έχει ζητηθεί να ελεγχθούν αν έχουν περάσει από την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απο τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλει ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις αλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

Την ίδια στιγμή στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής στα επίπεδα ασφαλείας της χώρας. Ενδεχομένως, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, θα ενταθεί η ασφάλεια σε κάποια μόνο σημεία, ενώ στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός το απόγευμα με τον υπουργό Εξωτερικών και των υπουργό Άμυνας θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα