Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια: Τρεις συλλήψεις, 68 προσαγωγές και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια: Τρεις συλλήψεις, 68 προσαγωγές και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών
Αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Στην επιχείρηση σε δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και στην Μπουμπουλίνας συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες. Παράλληλη επιχείρηση έγινε και σε διαμέρισμα κοντά στον λόφο Στρέφη.

Ολοκληρώθηκε η νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια για την εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων.

Πιο συγκεκριμένα, από κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη επί της οδού Μπουμπουλίνας προσήχθησαν 68 αλλοδαποί που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων και για να διαπιστωθεί το καθεστώς διαμονής τους στη χώρα. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε πως είχαν όλοι νομιμοποιητικά έγγραφα και έτσι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Από την κατάληψη στο κτίριο της οδού Ζωοδόχου Πηγής, συνελήφθησαν μία 30χρονη Γαλλίδα και μία 27χρονη Ιταλίδα για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Μετά από έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο πυρσοί ναυτιλίας, καπνογόνο, δύο σφεντόνες και 34 μεταλλικά σφαιρίδια.

Το τρίτο κτίριο στο οποίο έγινε επιχείρηση, σε αυτή την περίπτωση από την Δίωξη Ναρκωτικών, ήταν επί της οδού Μπενάκη όπου βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης και συνελήφθη ένας 52χρονος Έλληνας, ο οποίος, όπως εξακριβώθηκε, δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια Eurokinissi

Από την έρευνα στο προαναφερόμενο διαμέρισμα, καθώς και σε άλλο διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία, που χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος των ναρκωτικών (καβάτζα), βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1 κιλού και 435 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 35 γραμμαρίων, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 9 χαρτάκια εμποτισμένα με LSD, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης {μετασχηματιστής, λάμπα, τμήμα εξαερισμού, τρία καλώδια και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Επίσης, κατασχέθηκαν 4 πλαστικά δοχεία με υγρό λίπασμα, πλαστικό δοχείο με υγρό ρύθμισης όξινου PH, δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και χειρόγραφες σημειώσεις.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις αντρών των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας.

Στην προηγούμενη επιχείρηση στα Εξάρχεια υπενθυμίζεται πως είχαν γίνει τρεις συλλήψεις Αλβανών για διακίνηση ναρκωτικών ή σύλληψη της Ελληνοαυστραλής που είχε διαφύγει από την επιχείρηση του Λιμενικού ύστερα από την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στους Λιμενικού και είχαν προσαχθεί συνολικά 103 αλλοδαποί εκ των οποίων οι 38 κρατήθηκαν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και για διοικητική απέλαση. Οι υπόλοιποι είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Φωτογραφίες των κατασχεθέντων ουσιών:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version