Γιγάντια επιχείρηση της αστυνομίας στο Ζεφύρι για εντοπισμό όπλων και ναρκωτικών

Γιγάντια επιχείρηση της αστυνομίας στο Ζεφύρι για εντοπισμό όπλων και ναρκωτικών
ΑΘΗΝΑ-Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό των Ρομά στο Ζεφύρι.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Προγραμματισμένη επιχείρηση σκούπα στην περιοχή Ζεφυρίου από τις 5 το πρωί. Αρνείται η αστυνομία ότι υπάρχει σύνδεση με την τσιγγάνικη βεντέτα των δικαστηρίων Ευελπίδων. Στις 150 οι προσαγωγές (Pics)

Από τις 5 τα ξημερώματα έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ζεφύρι και τους καταυλισμούς των Ρομά, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να αναζητούν όπλα και ναρκωτικά.

Ήδη έχουν γίνει 150 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών και άλλα αδικήματα.

Το Ζεφύρι από το πρωί μοιάζει με πόλη σε στρατιωτική κατάληψη, αφού 400 αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό τους καταυλισμούς των Ρομά στο Ζεφύρι, με ελέγχους σε αυτοκίνητα και σε σπίτια.

Όλα ξεκίνησαν μετά το πρωτοφανές επεισόδιο στα δικαστήρια και τη δολοφονία κρατουμένου.

Ενδεικτικό του μεγέθους της επιχείρησης είναι πως παίρνουν μέρος αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής, της Αμεσης Δράσης των ΕΚΑΜ, των ομάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΟΠΚΕ, άνδρες της Τροχαίας, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ ακόμα και ελικόπτερο.

Στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο εντοπισμός όπλων και ναρκωτικών, αλλά και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η αστυνομία αρνείται ότι υπάρχει σύνδεση της επιχείρησης στο Ζεφύρι με τη δολοφονία κατηγορουμένου τη Δευτέρα στην Ευελπίδων από Ρομά.

Από την αστυνομία γίνεται, δε, λόγος για προγραμματισμένη κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, 37χρονη γυναίκα έβγαλε όπλο μέσα στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της Ευελπίδων και σκότωσε έναν 33χρονο άνδρα και τραυμάτισε έναν άλλο .

Τα θύματα κατηγορούνταν για τη δολοφονία του γιου της γυναίκας πέρυσι στο Ζεφύρι.

Η βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών Ρομά, που διάμεναν στην ίδια γειτονιά στο Ζεφύρι, είχε ξεκινήσει παλαιότερα, όταν ο νεκρός σήμερα γιος της 37χρονης είχε πυροβολήσει τον γιο του 33χρονου, τραυματίζοντάς τον, ενώ έπαιζαν με όπλα.

Τα όπλα ήχησαν ξανά στο Ζεφύρι πριν από έναν χρόνο, όταν – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – ο 33χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο της 37χρονης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα