Επίσκεψη Πούτιν: 'Φρούριο' το κέντρο της Αθήνας

Επίσκεψη Πούτιν: 'Φρούριο' το κέντρο της Αθήνας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της άφιξης του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου της Ρωσίας

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 2.500 αστυνομικοί ενόψει της σημερινής επίσκεψης στην Αθήνα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στις 15:30, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα μέτρα θα εξελίσσονται ανάλογα με τις περιοχές που θα κινηθεί ο Ρώσος Πρόεδρος από την ώρα αφιξής του στο “Ελ. Βενιζέλος” (15:30) έως αργά το απόγευμα. Βεβαίως ήδη οι πρώτες ρυθμίσεις κυκλοφορίας θα τεθούν σε εφαρμογή τουλάχιστον μία ώρα πριν. Τα μέτρα αυτά θα αναπτυχθούν από το Αεροδρόμιο, σταδιακά στο κέντρο της Αθήνας και μέχρι την παραλιακή λεωφόρο, στο Ξενοδοχείο “Divani Apollon” στην Βουλιαγμένη, όπου θα διανυκτερεύσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ήδη στην Αθήνα βρίσκονται και άντρες της προσωπικής του φρουράς, ενώ στις αστυνομικές δυνάμεις που θα συμμετέχουν των μέτρων, πέρα από την Τροχαία, περιλαμβάνονται άντρες της Προστασίας VIP, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., Άμεσης Δράσης, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και πλήθος αντρών των δυνάμεων τάξης και ασφάλειας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, που ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός»

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα, από τις 18:45 έως τις 20:30, ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός» μετά από υπόδειξη της αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς, όμως, να πραγματοποιούν στάσεις. Ο σταθμός θα ανοίξει με νεότερη εντολή της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν

15.30-15.45: 'Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Παναγιώτης  Καμμένος.

16.30-16.55: Συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

17:00: 'Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

17:05-17:35: Κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

17:35-18:35: Γεύμα Εργασίας - διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

18:35-18:55: Υπογραφή Συμφωνιών.

18:55-19:25: Δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τα ΜΜΕ.

Αναχώρηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου στις 20.05 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η συνοδεύουσα Αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο "Divani Apollon".

Το Σάββατο ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση όπου στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναχωρήσει για το Λιμάνι της Τρυπητής και στη συνέχεια θα μεταβεί με σκάφος στις Καρυές όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει προσκυνηματική μετάβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Άγιο Όρος και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αναχωρήσει με ειδική πτήση. (20:45)

Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προπέμπει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Πούτιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι θέλει ο Πούτιν από την Ελλάδα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι επισκέψεις του στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network