Επιστολή διαμαρτυρίας επιτυχόντων ΑΣΕΠ: Στις 2.208 οι υπογραφές

Επιστολή διαμαρτυρίας επιτυχόντων ΑΣΕΠ: Στις 2.208 οι υπογραφές
Εικόνα από την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το υπουργείο Παιδείας Eurokinissi

Τι αναφέρει για το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας το κείμενο διαμαρτυρίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών με επιτυχία ΑΣΕΠ.

Σε επιστολή της που στάλθηκε στο alfavita.gr και φέρει 2.208 υπογραφές η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών με επιτυχία ΑΣΕΠ διαμαρτύρεται για το νέο σύστημα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«H έως τώρα εκπεφρασμένη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας  αναφορικά με το νέο σύστημα διορισμών, είναι να αγνοήσει τους κόπους  χιλιάδων αναπληρωτών με επιτυχία στο ΑΣΕΠ και να τους στερήσει την προσμέτρηση των μορίων που προήλθαν μέσω του πιο αξιοκρατικού τρόπου επιλογής προσωπικού.

Όλα τα παραπάνω, έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινότητας των αναπληρωτών που διαθέτει επιτυχία στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, καθώς η ηγεσία του Υπουργείου φέρεται όχι μόνο να μην αναγνωρίζει τους κόπους και τους αγώνες μιας ολόκληρης γενιάς αναπληρωτών, αλλά να ενεργεί σαν να επιθυμεί με κάθε τρόπο να την οδηγήσει στο περιθώριο.

Οι  2.208 υπογραφές που συνέλεξε το κείμενο διαμαρτυρίας μας σε διάστημα μικρότερο των 20 ημερών κατά τη διάρκεια του Οκτώβρη του 2018  (από 11-10-2018 έως 31-10-2018), χωρίς την ύπαρξη μάλιστα οποιουδήποτε μηχανισμού ανάδειξης του θέματος, αποτυπώνουν την αγωνία μας και, θεωρούμε πως επιβάλλουν μία διαφορετική οπτική των αρμοδίων σχετικά με το παρόν αίτημά μας,

 Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Η προσμέτρηση των μορίων του γραπτού ΑΣΕΠ στο νέο σύστημα διορισμών δεν είναι απλώς το αίτημα μιας  -έστω εκτεταμένης- ομάδας αναπληρωτών, που βλέπει τους κόπους  χρόνων να εξανεμίζονται. Είναι το δίκαιο αίτημα μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων που, αφού διαγωνίστηκαν και πέτυχαν σε συνεχόμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, υπηρέτησαν χάριν αυτής της επιτυχίας τους μέχρι και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Διήμερη Επιμορφωτική εξειδίκευση σε Δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες
Τι πρέπει να ξέρεις για τις μαθησιακές δυσκολίες και Είδη Ψυχικών Διαταραχών
ΟΑΕΔ: Προκήρυξη για 5.500 άνεργους – έως 1140€ ο μισθός

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version