Επιστολή βόμβα: Όταν η Τσατάνη έκανε έκκληση στην ΕΛΑΣ για την ασφάλειά της

Επιστολή βόμβα: Όταν η Τσατάνη έκανε έκκληση στην ΕΛΑΣ για την ασφάλειά της
A bomb went off at Ippokratous street, at Exarcheia neighborhood, in central Athens, on Oct. 12, 2016 / , , 12 , 2016 Andrea Bonetti / SOOC

Λιγότερο από έναν μήνα πριν, η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών είχε απευθυνθεί στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, διαμαρτυρόμενοι για την παύση της διάθεσης δύο ανδρών κι ενός οχήματος για την ασφάλειά της

Με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2016, η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Γεωργία Τσατάνη, απηύθυνε επιστολή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κάνοντας ένσταση για την παύση της διάθεσης δύο αστυνομικών και ενός αυτοκινήτου της συνοδευτικής ασφάλειάς της.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς οργάνωσε και εκτέλεσε επίθεση σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, έξω από την οικία της, στην οδό Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας.

Η κα Τσατάνη είναι εποπτεύουσα εισαγγελέας σε υποθέσεις που σχετίζονται με τρομοκρατία και βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης. Η ίδια το είχε αναφέρει αυτό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου είχε ζητήσει να μη δείχνουν την εικόνα της με τις κάμερες που υπήρχαν στο χώρο, όταν είχε πάει να καταθέσει.

Σημειώνεται δε, πως στο παρελθόν, έχει διατελέσει αναπληρώτρια εισαγγελέας σε δίκη που αφορούσε στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στην επιστολή της προς την ΕΛΑΣ, η Εισαγγελέας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι “έχει συμβεί κατόπιν αναφορών των αστυνομικών της ασφαλείας μου να έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία δια ύποπτον παρακολούθηση ατόμων έξωθεν της κατοικίας μου, όπως επίσης και δια αποστολήν υπόπτου δέματος έξωθεν της θύρας εισόδου της οικίας μου”.

“Το τελευταίο εξάμηνο έχουν κληθεί οι αστυνομικοί της ασφάλειας μου κατόπιν επείγοντος αιτήματος του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν λάβει οδηγίες από την προϊσταμένη αρχή για την επαύξηση των μέτρων ασφαλείας μου και την εντατικοποίηση της παρακολουθήσεως όλου του προγράμματος των κινήσεων μου δια λόγους που αφορούν εις την προστασίαν της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας όπως και πράττουν ανελλιπώς”.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα