Επίθεση Ιωάννη Σμπώκου κατά Βίκυς Σταμάτη

Επίθεση Ιωάννη Σμπώκου κατά Βίκυς Σταμάτη
Ο καταδικασμένος για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιάννης Σμπώκος, στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου κατέθεσε στους ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την δικογραφία για το κύκλωμα των "νονών των φυλακών", σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαγαζί της αδελφής του, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Στα τελευταία στάδια πριν την ολοκλήρωσή της βρίσκεται πλέον η δίκη για το "μαύρο πολιτικό χρήμα". Εξώδικο για όσα είπε η Βίκυ Σταμάτη σε συνέντευξή της έστειλε ο Ιω. Σμπώκος

Το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη δεύτερου βαθμού για το “μαύρο πολιτικό χρήματα”, με πρωταγωνιστή του πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, κήρυξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πλέον αναμένεται η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας και εν συνεχεία η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων. Η ολοκλήρωση των απολογιών ωστόσο, ήταν επεισοδιακή κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, με τον πρώην διευθυντή Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκο να στρέφεται κατά της Βίκυς Σταμάτη, εξηγώντας στο δικαστήριο πως έχει επιδοθεί και εξώδικο προς την κατηγορούμενη. Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη που έδωσε η ίδια σε τηλεοπτικό σταθμό στις 12 Απριλίου, στην οποία, σύμφωνα με τον Ιω. Σμπώκο χρησιμοποίησε “μειωτικές φράσεις” σε βάρος του.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος πρώην διευθυντής Εξοπλισμών δήλωσε και εγγράφως στο δικαστήριο ότι “ο σύζυγός της όχι μόνον άβουλος και εύπιστος δεν ήταν, αλλά ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα να είναι ένα στρατηγικό μυαλό”. Ανάμεσα σε άλλα, χαρακτήρισε “καταφανή συστράτευση” των δύο απόντων συγκατηγορούμενών του “σε ένα σχέδιο – αφήγημα της εμπλοκής Σημίτη – Γ. Παπανδρέου το οποίο διακινούν και ανακοινώνουν προς κάθε κατεύθυνση με συνεντεύξεις και την προαναγγελία συγγραφείς βιβλίων τους”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το εξώδικό του ζητά από την Βίκυ Σταμάτη, μέσα σε τρεις ημέρες από την επίδοση, να ανακαλέσει εγγράφως όλους τους σε βάρος του ισχυρισμούς, να του ζητήσει εγγράφως συγγνώμη και της απαγορεύει οποιαδήποτε μειωτική προς το πρόσωπό του αναφορά, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί στην “με οποιονδήποτε τρόπο  και μέσο προάσπιση της προσωπικότητάς μου και της εν γένει νομιμότητας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα