Επίθεση με βιτριόλι: Το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος

Επίθεση με βιτριόλι: Το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος

Ο Διευθυντής της Ψυχιατρική Κλινικής του Metropolitan μίλησε για την ψυχολογία της "μαυροφορεμένης" γυναίκας. Τι είχε στο μυαλό της η δράστις.

Για το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος, που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, μίλησε ο Διευθυντής της Ψυχιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan, όπου νοσηλεύεται η γυναίκα, κ. Δημήτρης Σούρας. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σούρας αναφέρθηκε, αρχικά, στη φύση του εν λόγω εγκλήματος, λέγοντας τα εξής:

"Μετρήσανε την ποσότητα του θειικού οξέως και ανάλογα με την ποσότητα θα υπάρξει ποινή. Κανένας δεν σκέφτηκε ότι ακόμα και με μια μικρή ποσότητα και με ένα κάψιμο, μπορείς να φτάσεις σε ζωτικά όργανα και μπορείς μέσα στην εντατική, όπου φιλοξενείσαι για 24 ώρες μέχρι να δούμε πώς πάνε τα πράγματα, να κάνεις μια υποτροπή με τους πνεύμονες ή την καρδιά και να πεθάνεις. Πώς περιμένουμε, λοιπόν, να μετρήσουμε την ποσότητα για να το ονομάσουμε έγκλημα; Δεν μετράει η ποσότητα, μετράει το πώς γίνεται.

Αναφερόμενος στην "μαυροφορεμένη" δράστιδα, την οποία οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα από τις έρευνές τους, ο κ. Σούρας είπε:

"Αν υπάρχει ένας άνθρωπος άρρωστος, ο οποίος έχει εμμονές και ψυχολογικές διαταραχές, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κάνει αυτό το πράγμα, γιατί το θολό μυαλό πολλά μπορεί να κάνει, και αυτοκαταστροφικά και ετεροκαταστροφικά. Όταν, όμως, υπάρχει ένα άτομο το οποίο μισεί, το οποίο βγάζει αντιπαλότητα, το οποίο θέλει να πάρει το νόμο στα χέρια του και να τιμωρήσει κατά τη γνώμη του ένα άλλο άτομο, αυτό είναι το πιο επικίνδυνο".

"Όταν άρχισα να σκέφτομαι αυτή την υπόθεση, είπα ότι ή θα είναι κάποιος άρρωστος ή ίσως κάποιος άντρας. Οι άντρες μπορεί να είμαστε βίαιοι, αλλά δεν ενεργούμε τόσο μεθοδικά. Είμαστε πιο παρορμητικοί. Άρα, λοιπόν, καταλήγουμε ότι την επίθεση την έκανε μια γυναίκα η οποία το έχει μελετήσει πάρα πολύ και δεν την ενδιαφέρει τι λέμε εμείς. Εκείνη έχει κανονίσει να φτάσει στον σκοπό της και έφτασε. Είτε με τη βοήθεια ατόμου που περίμενε έξω, είτε μόνη της, είτε με το θράσος της ή την πονηριά της. Γιατί η εκδικητικότητα και η ζηλοτυπία μπορεί να φτάσουν και τόσο ακραίες καταστάσεις", συμπλήρωσε ο γνωστός ψυχίατρος.

Ο κ. Σούρας, επίσης, πρόσθεσε πως η 34χρονη Ιωάννα δεν έχει δει ακόμη τον εαυτό της στον καθρέφτη, καθώς το σοκ θα είναι αρκετά μεγάλο, αλλά και ότι η αποτελεσματικότητα θα δείξει πώς θα πάνε τα πράγματα, που είναι πολύ δύσκολα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Είναι διαφορετικό να περιμένεις τα χειρότερα και όταν τον αντικρίσεις να μην είναι τόσο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επίθεση με βιτριόλι
SHARE: