Επίθεση στο γραφείο της εγκληματολόγου Χριστίνας Ζαραφωνίτου

Επίθεση στο γραφείο της εγκληματολόγου Χριστίνας Ζαραφωνίτου
Φωτογραφία αρχείου

Άλλη μια επίθεση αντιεξουσιαστών σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Κ. Γιαγτζόγλου

Επίθεση στο γραφείο της Χριστίνας Ζαραφωνίτου, διευθύντριας-καθηγήτριας του μεταπτυχιακού της εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ομάδα αντιεξουσιαστών «ως ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης» στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σε κείμενο για την ανάληψη ευθύνης που δημοσιεύτηκε στο indymedia, σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι: «Η Χριστίνα Ζαραφωνίτου κατέχει κομβικό ρόλο στην αντ-εγκληματική, αντ-εξεγερτική και αντι-μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους» και ότι: «Το ελληνικό κράτος, όπως και κάθε κράτος έχει να αντιμετωπίσει εσωτερικούς εχθρούς και οι προσφορές της κυρίας Ζαραφωνίτου στην αντιμετώπιση τους ποικίλουν». 

Επίσης υποστηρίζουν ότι: «η Ζαραφωνίτου έχει κεντρικό ρόλο στην μηχανή παραγωγής επιστημονικού δυναμικού για τον αστικό-ασσύμετρο πόλεμο. Οργανώνει σεμινάρια, συνέδρια και διαλέξεις με όλη την γκάμα των εχθρών των μεταναστών/τριών, της αγωνιζόμενης κοινωνίας και των ριζοσπαστικών κινημάτων».

Η επίθεση στο γραφείο της έρχεται λίγες ώρες μετά τις καταδρομικές επιθέσεις σε καταστήματα της Ερμού και παράλληλα με την κατάληψη των γραφείων της εφημερίδας «Αυγή», ενώ προειδοποιούν για μπαράζ επιθέσεων με αίτημα τη μεταγωγή του Ντίνου Γιαγτζόγλου στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα