Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
Φύλακας με μάσκα στο Αρχαιολογικό Μουσείο AP

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα προχωρήσει σε ορισμένες προτάσεις προς την Κυβέρνηση, μία εκ των οποίων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους σε περίπτωση μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η οποία κατέληξε σε ορισμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση.

Κατά την τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή αρχικά αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τη ματαίωση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου, λόγω του κορονοϊού. Τότε θα επανακτιμηθεί η κατάσταση και θα κριθεί τι θα ακολουθήσει.

Παράλληλα θα εισηγηθεί να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα, έλεγχοι που θα επεκταθούν και στους εποχικούς εργάτες που έρχονται από τα βόρεια σύνορα.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, υπάρχει πρόταση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους σε περίπτωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα.  

Σημειώνεται ότι το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εφαρμόζεται ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες. Ο Βρετανός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα καταστήματα της Βρετανίας, ενώ υπάρχουν σκέψεις το μέτρο να επεκταθεί και σε άλλους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

Την ίδια ώρα, ανάλογες εισηγήσεις δέχεται και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version