Έρευνα για συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Πόλωση για την εκκλησιαστική περιουσία

Έρευνα για συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Πόλωση για την εκκλησιαστική περιουσία
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Eurokinissi

Θετικά κινείται η πλειονότητα των πολιτών σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της αποχώρησης των ιερέων από το Δημόσιο, ενώ εμφανίζονται αβέβαιοι ως προς το εάν εξασφαλίζεται η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και οι διακριτοί ρόλοι εκκλησίας-κράτους.

Διχασμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία στο ζήτημα της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου, η οποία τίθεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Όπως δείχνει έρευνα της Prorata, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών,  ευρύτερη συμφωνία (κατά 59%) υπάρχει μόνο στο θέμα της αποχώρησης των ιερέων από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με 6 στους 10 να λένε “ναι” στην αποχώρηση των ιερέων από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. 

 

Διχογνωμία εμφανίζει το εκλογικό σώμα, ως προς το εάν με τη συμφωνία εξασφαλίζεται εξασφαλίζεται η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς και οι διακριτοί ρόλοι εκκλησίας-κράτους.

Στην σε εξέλιξη Σύνοδο της εκκλησιαστικής ηγεσίας, η οποία θα λάβει αποφάσεις για την συμφωνία, βασικό σημείο αντιπαράθεσης είναι η έξοδος των κληρικών από το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version