Έρευνες για τα βίαια περιστατικά στις φυλακές Κορυδαλλού και Τρικάλων

Φωτογραφία από τις φυλακές Κορυδαλλού
Φωτογραφία από τις φυλακές Κορυδαλλού EUROKINISSI

Οι δύο αιματηρές επιθέσεις, η μία εκ των οποίων οδήγησε στο θάνατο έναν 66χρονο Έλληνα κρατούμενο, έγιναν γνωστές το τελευταίο 24ωρο.

Την ποινική -πέρα από την πειθαρχική- διερεύνηση προκάλεσαν τα δύο τελευταία αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού και Τρικάλων.

Η αγριότητα, αλλά και η χρονική εγγύτητα των δύο περιστατικών, οδήγησαν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να παρέμβει ζητώντας των έλεγχο των δύο περιστατικών. Συγκεκριμένα, η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στους αρμόδιους κατά τόπους εισαγγελείς για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι εισαγγελικές αρχές καλούνται να ερευνήσουν τις δύο επιθέσεις, η μία εκ των οποίων οδήγησε έναν Έλληνα κρατούμενο ηλικίας 66 ετών στο θάνατο. Σε πρώτο στάδιο θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, και συγκεκριμένα θα ελεγχθούν τόσο οι δράστες των περιστατικών, όσο και οι υπεύθυνοι υπάλληλοι των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Να σημειωθεί πως μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν δύο ιδιαίτερα βίαια περιστατικά. Το πρώτο στις φυλακές Κορυδαλλού όπου μαστιγώθηκαν δύο κρατούμενοι με αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδια, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών. Το δεύτερο σημειώθηκε σήμερα στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων, όταν Αλβανός κρατούμενος σκότωσε έναν συγκρατούμενό του, ελληνικής υπηκοότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές
SHARE: