Εργαζόμενοι του Μετρό: “Σταματάμε την απεργία, αν σεβαστούν τη ΣΣΕ”

Εργαζόμενοι του Μετρό: “Σταματάμε την απεργία, αν σεβαστούν τη ΣΣΕ”
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ --EUROKINISSI//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Οι όροι των εργαζόμενων του Μετρό για να βάλουν τέλος στην απεργία. Αποφασισμένοι να συνεχίσουν αν η κυβέρνηση δεν κάνει ένα βήμα πίσω (Vid)

Να ισχύσει η υπάρχουσα ΣΣΕ μέχρι τη λήξη της μετενέργειας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για την υπογραφή νέας ΣΣΕ ζητούν από την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στο μετρό, προκειμένου να αναστείλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους.

Ειδικότερα, με έκτακτη ανακοίνωσή τους, τα σωματεία (ΣΕΛΜΑ , ΣΗΑΜ, Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Σωματείο Εργαζομένων Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) προτείνουν να ισχύσει η υπάρχουσα συλλογική σύμβασή τους, η οποία ούτως ή άλλως λήγει τον Απρίλιο και μέχρι τότε να υπάρξει διάλογος του υπουργείου Μεταφορών με τους εργαζόμενους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

“Κατανοώντας το επιβατικό κοινό και τις δυσκολίες μετακίνησής του, είμαστε διατεθειμένοι εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα παραπάνω να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας” αναφέρουν.

Ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, Α. Σταματόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί την πρόταση αυτή δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

“Κατανοώντας το επιβατικό κοινό, είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε την απεργία εφόσον γίνει σεβαστή η συλλογική σύμβαση και να υπογραφεί νέα. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να αποδείξει ότι σέβεται το επιβατικό κοινό”, είπε ο κ. Σταματόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι στιγμής ο διάλογος που έχει γίνει είναι “προσχηματικός”.

Η πρόταση των εργαζομένων αναμένεται να συζητηθεί στο Μαξίμου, όπου συσκέπτονται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα