“Μπορεί να είμαστε Έθνος ανάδελφο αλλά όχι Έθνος ηλίθιο”

“Μπορεί να είμαστε Έθνος ανάδελφο αλλά όχι Έθνος ηλίθιο”
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ (ICON / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON Press

Ας τους αποδείξουμε ότι η Ελλάδα δε θα εξαφανιστεί από τον χάρτη τονίζει ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας σε ανοιχτή επιστολή που έστειλε στους "Αγανακτισμένους", προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η διακυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει

Ο Γιάννης Κότσιρας ανοίγει την επιστολή του λέγοντας ότι η εν λόγω πρωτοβουλία που αναλήφθηκε για αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας είναι ιστορική ενώ σημειώνει πως “το ποιος είχε την ιδέα και με ποιο σκοπό δεν με αφορά και δεν πρέπει κανείς μας να πέσει σε συνωμοσιολογίες και φαντάσματα του παρελθόντος. Πάντα έτσι κατάφερναν να διασπάσουν τη λαϊκή φωνή. Αυτή που δεν έχει χρώμα, κόμμα και υστεροβουλία”.

Και συνεχίζει λέγοντας πως “είναι στο χέρι μας αυτή τη φορά να καταλάβουν πως από τον τόπο που ξεκίνησε η δημοκρατία δεν θα επιτρέψουμε ούτε να πεθάνει αλλά ούτε και να διαστρεβλωθεί όπως ελπίζουν. Το αν οι πολιτικοί μας είναι τσιράκια αυτών που καταστρέφουν εθνικές οικονομίες για να κατακτούν τις χώρες, θα το έχουν ως βάρος στη συνείδησή τους όταν θα εξοστρακιστούν από την χώρα όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα”.

“Ας τους αποδείξουμε πως η Ελλάδα δεν θα εξαφανιστεί από το χάρτη. Ας τους αποδείξουμε πως και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και όχι μόνο η Ελλάδα την Ευρώπη. Ας μην φοβόμαστε την έξοδό μας από την Γερμανική συνομοσπονδία αποκαλούμενη ως Ευρωπαϊκή ένωση. Οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Απλά βρήκαν ένα πιο έξυπνο και πιο ύπουλο τρόπο να κερδίσουν τον χαμένο πόλεμο”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

“Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι ευελπιστούν στην υποδούλωσή μας. Έλληνες και ξένοι. Πολιτικοί και τρόικες. Κόμματα και συνδικαλιστικοί άρχοντες. Μπορεί να είμαστε Έθνος ανάδελφο αλλά όχι Έθνος ηλίθιο…

Επιτέλους πρέπει η δημοκρατία να επιστρέψει στην γενέτειρά της. Η διακυβέρνηση να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στο λαό της Ελλάδας και όχι στους προδότες πολιτικούς που την κάνουν παγκοσμίως ρεζίλι .

Που ο μόνος τρόπος άμυνάς τους απέναντι σε αυτή την διαμαρτυρία είναι η εντολή στα κανάλια να μην αναφέρονται σε αυτό το γεγονός και η διακοπή κάθε μορφής επικοινωνίας από το Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Οι κουκουλοφόροι τους και τα κομματικά τσιράκια τους αυτή τη φορά πρέπει να απομονωθούν πλήρως. Ας μην τους κάνουμε το χατήρι για άλλη μια φορά είτε να μας καπελώσουν είτε να μας διασπάσουν. Γιατί τώρα δεν παίζεται απλώς η τύχη μιας πορείας ή μια διαμαρτυρίας. Αυτή τη φορά παίζεται η τύχη της εθνικής μας κυριαρχίας. Η τύχη της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η ίδια μας η ελευθερία που τόσο αίμα χύθηκε γι αυτή. Ίσως να μην ήταν αρκετό όμως…

Από σήμερα καλώ όλους τους φίλους μου αλλά και όλους τους συναδέλφους μου να κατεβαίνουν στις 6 στο Σύνταγμα ή σε όποια άλλη πλατεία βρίσκεται κοντά τους. Όσοι συνάδελφοι έχουν τηλεοπτικό βήμα ή έστω οποιασδήποτε μορφής δημόσιο λόγο να αναφέρονται σε αυτή την διαμαρτυρία και να μην επιτρέπουμε την αποσιώπηση αυτού που συμβαίνει. Ο λόγος που έχουμε αυτή τη δυνατότητα είναι από αυτούς τους συμπολίτες μας που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή. Αυτοί μας “ψηφίζουν” όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε η ώρα να το επιστρέψουμε. Ας μην θεωρούν ότι οι καλλιτέχνες απλά παρατηρούν και “σφυρίζουν” κλέφτικα βολεμένοι στις δάφνες τους. Ας ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με όλους τους Έλληνες που κάθε μέρα αγωνίζονται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα