Εστίαση: Την Τετάρτη “κληρώνει” για ωράριο και μουσική

Εστίαση: Την Τετάρτη “κληρώνει” για ωράριο και μουσική
Εστίαση Eurokinissi

Τα μέτρα στην εστίαση θα επαναξιολογηθούν αυτή την εβδομάδα και εφόσον τα κρούσματα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα πιθανόν να αρθούν.

Προς χαλάρωση των μέτρων στην εστίαση, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι την Τετάρτη οπότε και θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, φαίνεται πως προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε: “Θα περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη τα δεδομένα, θα ακούσουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής και θα αποφασίσουμε”.

Άφησε έτσι ανοιχτή την κατάργηση του ωραρίου και την επιστροφή της μουσικής στη διασκέδαση, εφόσον βεβαίως τα κρούσματα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η κατάσταση βαίνει προς αποκλιμάκωση και θεωρούν ότι τα μέτρα που είχαν επιβληθεί πριν την Πρωτοχρονιά και έχουν παραταθεί ήδη μία φορά, θα μπορούν να αρθούν αν μη τι άλλο από Φεβρουάριο το αργότερο.

Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξει κλίμα εφησυχασμού, καθώς η πανδημία φυσικά δεν έχει ακόμη τελειώσει και η μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και το ποσοστό όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι ακόμη απειλεί το ΕΣΥ.

Όπως σημείωσε ο κ.Οικονόμου το 80% των κρουσμάτων έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, αλλά οι μισές νοσηλείες οφείλονται στη Δέλτα. Επίσης, επτά στους 10 νοσηλευόμενους είναι άνω των 55 ετών και πάνω από το 85% όσων βρίσκονται σε υποστήριξη αναπνοής είναι ανεμβολίαστοι. Για αυτό, τόνισε, συνεχίζεται η προσπάθεια για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμόυ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε όσους πολίτες, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, παραμένουν επιφυλακτικοί, κάνουν την ίδια επιλογή με το 90% των άνω των 60 ετών που έχουν πλέον εμβολιαστεί, όχι τόσο για να αποφύγουν το πρόστιμο, αλλά για την υγεία τους.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, “ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο” και θα προχωρήσει η επιβολή προστίμων. Ενώ σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αποτελεί μέσο ατομικής και συλλογικής προστασίας και υπενθύμισε ότι πλέον θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα