Εστιάτορες: Ανάσα για τον κλάδο η μείωση του ΦΠΑ

Εστιάτορες: Ανάσα για τον κλάδο η μείωση του ΦΠΑ
Εστιατόριο - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σχολίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων.

Ανάσα για τον κλάδο των χώρων εστίασης που έχει υποστεί φοροεπιδρομή τα τελευταία χρόνια χαρακτήρισε μέσω του News 24/7 στους 88,6 ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%.

Ο Γιώργος Καββαθάς εκτίμησε ότι οι επιχειρηματίες θα μειώσουν τις τιμές στα προϊόντα κάτι που είχαν κάνει και στην προηγούμενη μείωση του συντελεστή.

“Είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες, στην προηγούμενη μείωση του ΦΠΑ υπήρξε συμφωνία για ταυτόχρονη μείωση των τιμών, πιστεύω ότι θα κάνουν κάτι αντίστοιχο και τώρα” είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε επίσης θετικό το μέτρο της μείωσης το ΦΠΑ στην ενέργεια καθώς όπως είπε οι επιχειρήσεις είδαν τα χρόνια του μνημονίου να αυξάνεται το κόστος ενέργειας κατά 42%. Για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών είπε ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας τους.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα