Εθελοντισμός σημαίνει αλληλεγγύη: Πρόσφυγες βοηθούν τους κατοίκους της πόλης τους

Εθελοντισμός σημαίνει αλληλεγγύη: Πρόσφυγες βοηθούν τους κατοίκους της πόλης τους
youtube

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού σήμερα, με έμπνευση από πρόσφυγες που έσπευσαν να βοηθήσουν κατοίκους της Καρδίτσας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους εθελοντές και τις οργανώσεις να γιορτάσουν τις προσπάθειές τους, να μοιραστούν τις αξίες τους και να προωθήσουν το έργο τους στις κοινότητές τους σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Τιμώντας αυτή τη σημαντική μέρα, αντλούμε έμπνευση από μια ομάδα προσφύγων και αιτούντων άσυλο που έσπευσαν να βοηθήσουν την κοινότητα υποδοχής τους, τους κατοίκους της Καρδίτσας, μετά από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες που έπληξαν την πόλη στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020.

Οι κάτοικοι της Καρδίτσας λένε ότι οι πρόσφυγες δεν σταμάτησαν να τους εκπλήσσουν με το κουράγιο και την αντοχή τους. Προσέφεραν πολύ σημαντική βοήθεια, συμμετέχοντας στις εργασίες καθαρισμού αλλά και στην προετοιμασία δωρεάν φαγητού μαζί με την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις ισχυρές βροχές και πλημμύρες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα