Eurovision: Πέθανε η Kay Konnors, φιναλίστ του ελληνικού τελικού το 2001

Eurovision: Πέθανε η Kay Konnors, φιναλίστ του ελληνικού τελικού το 2001
Η Kay Konnors FACEBOOK: Kay Konnors

Την τελευταία της πνοή άφησε η τραγουδίστρια Kay Konnors. Η ίδια είχε συμμετάσχει στον εθνικό τελικό της Eurovision το 2001.

Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανικής καταγωγής τραγουδίστρια, Kay Konnors, μία από τις φιναλίστ του ελληνικού τελικού για την Eurovision το 2001, σκορπώντας θλίψη στους οικείους της και στους θαυμαστές της.

Η ίδια, πραγματοποίησε ένα πέρασμα από την ελληνική μουσική σκηνή, ενώ τα τελευταία χρόνια έμενε μόνιμα στη Φρανκφούρτη, πραγματοποιώντας εμφανίσεις με την μπάντα της.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο τραγουδιστής και συνθέτης, Δημήτρης Λασκαρίδης, στα social media:

Μόλις πληροφορήθηκα το άσχημο νέο. Διαγωνιζόμασταν μαζί το 2001 για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision. Μια αξιαγάπητη γυναίκα, άνθρωπος, φανταστική τραγουδίστρια. Πολύ λυπήθηκα. Έφυγες νωρίς. Καλό ταξίδι στο φως Kay Konnors”

Η Kay Konnors είχε διεκδικήσει την ελληνική εκπροσώπηση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Μια Φορά», τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τους Antique και το «Die For You».

Όπως γράφει το infegreece, η ίδια ήταν υποψήφια στον εθνικό τελικό του 2001 με το «Μια Φορά» (One more time), σε σύνθεση και στίχους των Replete Bros, δηλαδή του Δημήτρη και του Αντώνη Παπαβομβολάκη, φαβορί της επιτροπής.

Οι Antique έλαβαν 7 βαθμούς, ήτοι 4 (45%) της τηλεψηφοφορίας + 3 από την επιτροπή, ενώ η Kay Konnors επίσης 7, δηλαδή 3 (30% του κοινού + 4 από την επιτροπή).

H “Λάμψη” και τα δύο άλμπουμ

Η καλλιτέχνιδα είχε γίνει γνωστή από το τελικό τραγούδι τίτλων της «Λάμψης», με τίτλο «Αν μ’αγαπάς», το οποίο ερμήνευσε με τη στενή συνεργάτιδά της -επίσης αείμνηστη- Ρένα Βεράκου, με την οποία είχαν κυκλοφορήσει μαζί δύο άλμπουμ, το 1990 και 1991. Δεν εντοπίσαμε άλλη δισκογραφία της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα