Έβρος: Πάνω από 40 πρόσφυγες έχουν καταδικαστεί, πολλές φορές ανδρόγυνα μαζί

Έβρος: Πάνω από 40 πρόσφυγες έχουν καταδικαστεί, πολλές φορές ανδρόγυνα μαζί
MotionTeam

Οι μέχρι στιγμής καταδικασθέντες μετανάστες ή πρόσφυγες στον Εβρο έχουν ξεπεράσει τους 40. Τι προβλέπεται για τους ίδιους και τις συζύγους τους.

Πάνω από 40 άνθρωποι (πρόσφυγες ή μετανάστες) έχουν περάσει από το αυτόφωρο και έχουν καταδικαστεί με ποινές που φτάνουν ακόμα και τα 4 χρόνια τις τελευταίες ημέρες στον Εβρο.

Με την ελληνική πλευρά να έχει διαμηνύσει σαφώς ότι η είσοδος στους μη έχοντας ταξιδιωτικά έγγραφα απαγορεύεται, οι αρχές προχωρούν σε συλλήψεις και οι συλληφθέντες περνούν άμεσα από δίκη.

Το δυστύχημα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς του 40 (και πλέον) ανθρώπους είναι οικογενειάρχες ενώ αρκετοί έχουν καταδικαστεί μαζί με τις συζύγους τους!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Τι γίνεται μ’ αυτές τις οικογένειες;. Οι δικαστές δείχνουν μία σχετική ανοχή καταδικάζοντας τις γυναίκες με αναστολή, όμως και πάλι υπάρχει πρόβλημα.

Πως θα συνεχίζουν τη ζωή τους αυτές οι γυναίκες; Για την παραμονή τους στην Ελλάδα όχι απλά δεν έχουν χαρτιά αλλά έχουν πλέον φορτωθεί και μία καταδίκη στο κεφάλι, στις χώρες τους μέλλον δεν υπάρχει ενώ ο σύζυγος βρίσκεται στη φυλακή!

Οι άνδρες κρατούνται προσωρινά και τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθούν στις φυλακές. Το ίδιο προφανώς ισχύει και γι’ αυτούς που συνέλαβαν σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα