Εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή για τις κότες στο καρναβάλι του Τυρνάβου

Εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή για τις κότες στο καρναβάλι του Τυρνάβου

Δικαστήριο της Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή σε καρναβαλιστές που το 2014 ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου κότες

Αξέχαστο θα μείνει το καρναβάλι του Τυρνάβου σε έξι άτομα από το Δαμάσι καθώς χθες δικαστήριο της Λάρισας τους τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή, γιατί κακοποίησαν κότες.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων κλήθηκε να εξετάσει μια σπάνια περίπτωση όπου στο εδώλιο βρέθηκαν καρναβαλιστές. Ήταν μέλη του γκρουπ «Φορολογικά κοτέτσια» και επέλεξαν επάνω στο άρμα τους, κατά τη διάρκεια της παρέλασης του 2014, να έχουν ζωντανές κότες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όμως τις «κράδαιναν στα χέρια τους, τις πετούσαν στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση και άλλες στον αέρα, ενώ όταν εκείνες προσγειώνονταν στο έδαφος τις χτυπούσαν με τα πόδια και τις ποδοπατούσαν με αποτέλεσμα οι περισσότερες εξ αυτών να θανατωθούν».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους αρνήθηκαν τις πράξεις ενώ παραδέχθηκαν πως ήταν μέλη του εν λόγω γκρουπ. Ένας ανήλικος τιμωρήθηκε με επίπληξη από το δικαστήριο ενώ ο οδηγός του άρματος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Κατηγορούμενος ήταν και ο τότε αντιδήμαρχος Τυρνάβου γιατί επέτρεψε να έχουν ζωντανά ζώα στην παρέλαση. Η υπόθεσή του όμως παραγράφηκε με τον νόμο 4411/16 (έχει ποινή μέχρι δύο χρόνια).

Πηγή: Εφημερίδα «Ελευθερία»

ADVERTISING

SHARE: