Διαμαρτυρία νοσηλευτών έξω από το υπ. Υγείας – Καίνε αντίγραφα των πτυχίων τους

Διαμαρτυρία νοσηλευτών έξω από το υπ. Υγείας – Καίνε αντίγραφα των πτυχίων τους

Διαμαρτύρονται για νομοσχέδιο που εξισώνει τα πτυχία τους με εκείνα των βοηθών τους

Έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα, καίγοντας συμβολικά αντίγραφα των πτυχίων τους.

Οι νοσηλευτές βρίσκονται σε κινητοποίηση σήμερα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που οπως λένε εξισώνει τα πτυχία τους με αυτά των βοηθών τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας βάζει τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών στον ίδιο ενιαίο κλάδο με τους πτυχιούχους Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ. Επίσης “βάζει τις Μαίες στον δικό μας κλάδο και τους επιτρέπει πλέον, να γίνονται προϊστάμενες στα νοσηλευτικά τμήματα και τις διευθύνσεις Ν.Υ.” ενώ παράλληλα τονίζουν πως “για να περάσουν τα παραπάνω, το επαγγελματικό μας επιμελητήριο (ΕΝΕ) καταστρέφεται για να μην μπορεί να αντισταθεί το σώμα των νοσηλευτών”.


Οι νοσηλευτές με τύμπανα και πανό, έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου, καίγοντας συμβολικά αντίγραφα πτυχίων, ενώ πενταμελής επιτροπή των διαδηλωτών συναντάται με τον υπουργό Υγείας.

“Πρόκειται για ισοπέδωση πτυχίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία εξομοιώνονται ακόμη και με εκείνα αποφοίτων γυμνασίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ιωάννου Ιωάννα, νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα