Εξόρμηση της Τροχαίας για “κόντρες” στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου

Εξόρμηση της Τροχαίας για “κόντρες” στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου
Τροχαία (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου 2023 ελέγχθησαν 4.896 οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.035 παραβάσεις. Υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και χρήση κινητών τηλεφώνων οι συχνότερες παραβάσεις

Στοχευμένο πρόγραμμα τροχονομικών δράσεων με εντατικούς ελέγχους εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στην παραλιακή οδό Αθηνών – Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό εξειδικευμένα συνεργεία πραγματοποιούν καθημερινούς τροχονομικούς ελέγχους, δίνοντας βαρύτητα σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.

Συνολικά, το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου 2023 από τα ανωτέρω συνεργεία ελέγχθηκαν 4.896 οχήματα ενώ βεβαιώθηκαν 3.035 παραβάσεις και συγκεκριμένα 362 για υπερβολική ταχύτητα, 206 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 170 για μη χρήση κράνους, 120 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 115 για χρήση κινητών τηλεφώνων, 89 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 71 για επίδειξη ικανοτήτων, 68 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 58 για αντικανονικούς ελιγμούς, 50 για αυτοσχέδιους αγώνες, 40 για παράβαση θορύβων και 1.686 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 265 ζεύγη πινακίδων, 396 άδειες κυκλοφορίας και 523 άδειες οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν 48 οχήματα και συνελήφθησαν 3 άτομα.

Οι έλεγχοι και οι ειδικευμένες δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτο ρυθμό και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα με σκοπό τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας και της ομαλής κίνησης των πολιτών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα