Ευρωπαϊκή διάκριση για τα Τρίκαλα για την βιώσιμη κινητικότητα

Ευρωπαϊκή διάκριση για τα Τρίκαλα για την βιώσιμη κινητικότητα

Ποιες είναι οι δραστηριότητες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έκαναν τα Τρίκαλα να ξεχωρίσουν

Μία από τις 10 πόλεις της Ευρώπης, που έχουν ξεχωρίσει στον τομέα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, είναι τα Τρίκαλα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, ο δήμος Τρικκαίων ήταν στη τελική λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το βραβείο European Mobility Week 2015 μαζί με το Μπακάου (Ρουμανία), τη Λάρνακα (Κύπρος), τη Λισαβόνα (Πορτογαλία), το Μίσκολτς (Ουγγαρία), τη Μούρθια (Ισπανία), το Νότινγχαμ (Βρετανία), τη Πάλμα ντε Μαγιόρκα (Ισπανία), τη Σόφια (Βουλγαρία) και τη Βιέννη (Αυστρία).

Η τριάδα που θα διεκδικήσει το βραβείο είναι η Λισαβόνα, η Μούρθια και η Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Ο νικητής θα γίνει γνωστός σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Τα Τρίκαλα εντάχθηκαν, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «χάρη σε εξαντλητικό κατάλογο των δραστηριοτήτων της, πολλές από τις οποίες επικεντρώθηκαν στην οδική ασφάλεια. Ο δήμαρχος διοργάνωσε μέχρι και συνάντηση με τους μαθητές για να συζητήσουν αυτό το θέμα.

Τα Τρίκαλα έχουν μια ολιστική προσέγγιση για την προώθηση της αστικής ποδηλασίας: αναπτύσσουν ένα δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών και όχι μόνο ορίζοντας απλούς ποδηλατόδρομους. Η δημοτική αρχή έχει καταδείξει επίσης μια προθυμία για την καινοτομία: τα Τρίκαλα αριθμούν στόλο αυτόνομων λεωφορείων (εννοούν τα λεωφορεία Χωρίς Οδηγό), PV φορτιστές για αναπηρικά καροτσάκια, ηλιακή ενέργεια, ηλεκτρικά ποδήλατα και ακόμη και ένα «ψηφιακό δέντρο» με ηλιακούς συλλέκτες για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικά ποδήλατα και άλλες συσκευές».

SHARE: