Εύβοια: Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Εύβοια: Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας
Στιγμιότυπο από την περιοχή Μπούρτζι της Εύβοιας την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 Eurokinissi

Έρευνα για αδικήματα ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας. Ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τον θάνατο οκτώ ανθρώπων από τις καταστροφικές πλημμύρες

Διπλή έρευνα για αδικήματα που φθάνουν ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος ανοίγει με εντολή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, για τη διερεύνηση των αιτιών και τυχόν ευθυνών για τον θάνατο 8 ανθρώπων στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.

Η πρώτη παραγγελία δόθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας και ζητεί να διερευθυνθεί αν έχει διαπραχθεί το το κακούργημα της “πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και θανάτους κατά συρροή”.

Στιγμιότυπο από τα Πολιτικά της Εύβοιας. Eurokinissi
Στιγμιότυπο από την περιοχή Μπούρτζι της Εύβοιας Eurokinissi
 

Η δεύτερη παραγγελία είναι προς στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών που σχετίζεται με τους θανάτους των πολιτών.

Στιγμιότυπο από την περιοχή Μπούρτζι της Εύβοιας Eurokinissi
 
Εικόνες αποκάλυψης το πρωί της 9ης Αυγούστου στην Εύβοια LamiaReport

Αναμένεται να οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας που θα συντάξει πόρισμα για τυχόν παθογένειες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, αντεισαγγελέας αναμένεται να μεταβεί την Τρίτη στα σημεία καταστροφών όπου θα διενεργήσει αυτοψία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version